Suviseurat: Su­vi­seu­rat eivät olekaan Räys­kä­län ky­lä­kau­pal­le kul­ta­kai­vos

Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Oulun Dia­ko­nis­sa­lai­tok­sen Säätiö ja Nuorten Ystävät Oy pe­rus­ta­vat uuden yhtiön

Oulun Diakonissalaitos on toiminut jo vuodesta 1936 Uusikadun ja Sepänkadun kulmassa. Laajennus Albertinkadun kulmaan valmistui 1950-luvun alussa.
Oulun Diakonissalaitos on toiminut jo vuodesta 1936 Uusikadun ja Sepänkadun kulmassa. Laajennus Albertinkadun kulmaan valmistui 1950-luvun alussa.
Kuva: Soini Teija

Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö sr. ja Nuorten Ystävät Oy perustavat uuden yhtiön nimeltä NY-ODL Oy.

– ODL:llä ja Nuorten Ystävillä on yhteiset juuret ja yhteinen arvopohja. Olemme tahoillamme tehneet työtä yhteiskuntamme heikoimmassa asemassa olevien hyväksi, kertoo ODL:n hallituksen puheenjohtaja Matti Pörhö tiedotteessa.

Yhtiön mukaan se on jatkossa yksi Suomen suurimmista kotimaisesti omistetuista sosiaalialan yrityksistä, jonka liikevaihto tulee olemaan yli 50 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä lähes 800.

– Emme aio luopua arvopohjastamme tai toimintamallistamme, jossa voitto käytetään hyvän tekemiseen. Uskomme, että juuri nämä meitä yhdistävät seikat ovat vahvuutemme ja erottavat meidät monista muista alan toimijoista, kertoo tiedotteessa Nuorten Ystävät Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Lukkariniemi.

Osapuolten yhteisesti omistamaan yhtiöön tulevat ODL Hoivapalvelut Oy, ODL Ylitornion Vesperkoti Oy, Oulun Koivula Oy ja Nuorten Ystävät -palvelut Oy.

Yhdistymisen ulkopuolelle jäävät ODL Säätiö sekä Nuorten Ystävät Ry, jotka jatkavat toimintaansa ennallaan.

Uuden yhtiön palveluliiketoiminta kattaa jatkossa koko Suomen. Syksyn 2020 ajan olemassa olevat yhtiöt jatkavat toimintaansa ennallaan.