Oulun yliopisto: Pro­fes­so­ri teki po­lii­sil­le tut­kin­ta­pyyn­nön Oulun yli­opis­ton johdon toi­mis­ta

Pääkirjoitus: Tuntien odotus venyy vuo­ro­kau­sik­si – hoi­ta­ja­pu­las­ta tullut vaa­ral­li­nen ter­veys­ris­ki

Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­lun pää­kam­pus siirtyy Lin­nan­maal­le

Oulun ammattikorkeakoulun hallitus päätti maanantaina, että Kotkantien ja Teuvo Pakkalan kadun kampukset siirtyvät Oulun Linnanmaalle.

Tällä hetkellä Oamkilla on käytössään tiloja Oulussa useassa toimipisteessä sekä Oulaisissa.
Tällä hetkellä Oamkilla on käytössään tiloja Oulussa useassa toimipisteessä sekä Oulaisissa.
Kuva: Essi Puuri

Oulun ammattikorkeakoulun hallitus päätti maanantaina, että Kotkantien ja Teuvo Pakkalan kadun kampukset siirtyvät Oulun Linnanmaalle. Kontinkankaan kampus jatkaa toimintaansa nykyisellä sijainnillaan.

Ammattikorkeakoulu vuokraa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ltä noin 23 000 neliön tilat. Kahden kampuksen mallissa Oamkin kokonaistilatarve Oulussa pienenee noin 60 000 neliöstä noin 40 000 neliöön.

Pääasiallinen muuttovuosi on 2019. Sitä ennen Yliopistokiinteistöt peruskorjaa Oamkin käyttöön tulevat tilat.

– Saamme tulevalle pääkampuksellemme tilat, jotka tukevat modernia oppimiskäsitystä. Yhteinen ja omaleimainen korkeakoulukampus Oulun yliopiston kanssa on myös ministeriön rakenteellisen kehittämisen tavoitteiden mukainen, kertoo rehtori Jouko Paaso.

Oamkin ja Oulun yliopiston kampuksella opiskelee ja työskentelee tulevaisuudessa noin 20 000 henkeä.

Oamkin nyt tekemä kampusratkaisu luo edellytykset aiempaa monipuolisemmalle yhteistyölle korkeakoulujen välillä. Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteistä tilankäyttöä on muun muassa Lappeenrannassa, Rovaniemellä ja Vaasassa.

Tällä hetkellä Oamkilla on käytössään tiloja Oulussa useassa toimipisteessä sekä Oulaisissa. Kotkantien kampuksella koulutetaan tekniikan, luonnonvara-alan ja kulttuurin aloja, Teuvo Pakkalan kadun kampuksella liiketaloutta ja Kontinkankaan kampuksella ja Oulaisissa sosiaali- ja terveysalaa.