Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun alueen hir­vi­saa­liis­ta pyö­räyt­täi­si yli 3 mil­joo­naa Big Macia – sel­vi­tim­me hir­vi­lu­pien suu­rim­mat voit­ta­jat ja me­net­tä­jät

Hirvenmetsästys alkaa torstaina 1.syyskuuta. Lupia myönnettiin tälle vuodelle suunnilleen viimevuotinen määrä, mutta alueelliset muutokset ovat suuria.

Yhdellä hirvieläimen pyyntiluvalla on mahdollista kaataa joko yksi aikuinen tai kaksi vasaa. Näin ollen tämän vuoden pyyntilupamäärällä on mahdollista kaataa noin 5 400 hirveä.
Yhdellä hirvieläimen pyyntiluvalla on mahdollista kaataa joko yksi aikuinen tai kaksi vasaa. Näin ollen tämän vuoden pyyntilupamäärällä on mahdollista kaataa noin 5 400 hirveä.
Kuva: Laura Seppä

Hirvijahti alkaa tänään torstaina. Hirveä on mahdollista pyytää tästä päivästä alkaen vahtimalla pellolta. Varsinainen hirvenmetsästyskausi alkaa Pohjois-Pohjanmaalla lokakuun ensimmäisenä lauantaina ja jatkuu tammikuun 15. päivään asti.

Poikkeuksen tekevät Kuusamon ja Taivalkosken kunnat, jotka metsästävät Lapin mukaisesti aikaistetun hirvenmetsästyksen malliin. Siispä Kuusamossa ja Taivalkoskella varsinainen metsästyskausi alkaa jo tänään, mutta keskeytyy 21. syyskuuta kiimarauhoituksen ajaksi.

Valkohäntäpeuran metsästykseen myönnettiin 26 pyyntilupaa Oulun riistakeskusalueelle maakunnan eteläosaan. Valkohäntäpeuran metsästys voidaan aloittaa vahtimalla syyskuun alusta ja metsästys muilla menetelmillä alkaa syyskuun viimeisenä lauantaina. 1.9. alkaa myös jäniksen metsästys.

Isoja alueellisia muutoksia

Suomen riistakeskus myönsi Oulun toimialueelle 4 075 hirvenpyyntilupaa, joka on suunnilleen sama määrä kuin viime vuonna, jolloin lupia myönnettiin 4 184 kappaletta.

Lupamäärät pysyvät vuodesta toiseen melko samanlaisena ja lopullinen määrä on aina usean eri intressitahon keskinäinen kompromissi.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.