Puheenaihe: Onko pyö­rä­var­kauk­sia mah­dol­lis­ta estää?

Vanhat kuvat: Ve­den­pai­su­mus ali­ku­lus­sa ja muita Oulun tulvia

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ou­lu­lais­van­hem­mat lai­min­löi­vät lapsen ham­mas­hoi­don ja yli puolet mai­to­ham­pais­ta jou­dut­tiin pois­ta­maan – kä­rä­jä­oi­keus tuo­mit­si sak­koi­hin ja kor­vauk­siin

Oulun käräjäoikeus on antanut sakkotuomion avioparille, jonka katsottiin syyllistyneen vammantuottamukseen näiden jätettyä huolehtimatta lapsensa hampaiden hoidosta.

Syyttäjä vaati avioparille alun perin rangaistusta pahoinpitelystä. Syyttäjä katsoi, että nämä olivat vahingoittaneet lapsensa terveyttä ja aiheuttaneet tälle kipua jättämällä huolimatta hampaiden hoidosta ja jättämällä väliin hammashuollon ja neuvolan käynnit.

Hoitamatta jättämisen vuoksi pojalle oli aiheutunut reikiä jokaiseen maitohampaaseen ja märkivä tulehdus yläetuhampaaseen. Lopulta yli puoli maitohampaista jouduttiin poistamaan ja muut paikkaamaan nukutuksessa.

Vanhemmat kiistivät syytteet oikeudessa. Vanhempien mukaan lapsi ei ollut halunnut pestä hampaitaan, eikä toisinaan ollut suostunut avaamaan suutaan pesua varten, jolloin hampaat olivat jääneet pesemättä.

Vanhemmat kertoivat huomanneensa reikiä ja lohkeamia lapsen hampaissa, mutta ajatelleet niiden olevan maitohampaissa, jotka lähtevät pian pois.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.