Varjakansaari: Oulun kau­pun­ki luopuu Var­ja­kan kaa­vas­ta, koska to­teut­ta­jia ei löy­ty­nyt

Näpistely: Oulun poliisi on ko­ven­ta­nut ot­tei­taan sar­ja­nä­pis­te­li­jöi­hin

Pääkirjoitus: Dik­ta­tuu­re­ja nöy­ris­te­le­vä KOK ku­mar­te­lee Pu­ti­nia, Suomen komitea le­vit­te­lee käsiään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Ou­lu­lais­ten eh­dot­ta­mat osal­lis­tu­van bud­je­toin­nin kohteet on nyt to­teu­tet­tu – uusia ideoita haetaan al­ku­vuo­des­ta

Muun muassa skeittaajille ja scoottaajille on tilattu uusia elementtejä, jotka viedään keväällä Ouluhallista Kaakkurin liikuntamaahan. Arkistokuva.
Muun muassa skeittaajille ja scoottaajille on tilattu uusia elementtejä, jotka viedään keväällä Ouluhallista Kaakkurin liikuntamaahan. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Oululaisten valitsemien osallistuvan budjetoinnin kohteiden toteuttaminen on loppusuoralla, kertoo Oulun kaupunki tiedotteessa.

Oululaiset äänestivät elo-syyskuun vaihteessa kahdeksan erilaista ehdotusta toteutukseen. Kaupunki toteutti kaikki eniten ääniä saaneet ehdotukset, jotka mahtuivat osallistuvan budjetoinnin 50 000 euron budjettiin.

Hiukkavaaraan on rakennettu nuotiopaikka Aallikkokankaalta lähtevän kuntoreitin lähistölle. Toinen nuotiopaikka rakennettiin Oulun ja Kempeleen rajalle Iinatti-Linnakangas -kuntoreitin varteen Savikorven pellolle.

Kirjastoihin hankittiin lainattavia pelejä ja ulkopelivälineitä esimerkiksi rantalentopalloon, pesäpalloon ja krokettiin.

Kaijon kamut -vertaiskahvilan toiminta erityisen tuen tarpeessa oleville nuorille alkoi 1. marraskuuta. Tiedotteen mukaan ajatuksena on jatkaa kahvilan toimintaa nuorisopalveluiden omana toimintana ensi vuonna.

Uusia puistonpenkkejä laitettiin Haukiputaalle, Metsokankaalle, Tuiraan ja Kaukovainiolle.  Hiirosen jalkapallokentälle vietiin uudet maalit syyskuussa. Roskapönttöihin tehtiin maalauksia yhteistyössä Oulun Taiteilijaseuran kanssa.

Kaakkurin liikuntamaahan tilattiin kaksi elementtiä skeittaukseen ja scoottaukseen. Elementit ovat talven käytössä Ouluhallilla Action-toiminnassa, ja ne asennetaan Kaakkuriin keväällä. Vain toinen elementeistä mahtui budjettiin, mutta kaupungin liikuntapalvelut hankki toisen elementin.

Osallistuva budjetointi käynnistyy Oulussa jälleen ensi vuonna, jolloin ideoiden toteuttamiseen varataan 70 000 euroa. Kahden viikon mittainen ideointivaihe alkaa 31. tammikuuta. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua.