Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lais­mie­hel­le syyt­teet useista pe­tos­ri­kok­sis­ta – kau­pit­te­li ole­mat­to­mia mai­nos­paik­ko­ja Oulun Kärp­pien nimissä

Oululaismies esiintyi Kärppien kumppanuusmyyjänä ja yritti myydä yrityksille mainosnäkyvyyttä, vaikka tosiasiassa hänellä ei ollut jääkiekkoseuraan mitään kytköstä.
Oululaismies esiintyi Kärppien kumppanuusmyyjänä ja yritti myydä yrityksille mainosnäkyvyyttä, vaikka tosiasiassa hänellä ei ollut jääkiekkoseuraan mitään kytköstä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Syyttäjä on nostanut oululaista miestä vastaan syytteen petosrikosten kokonaisuudessa, johon liittyy muun muassa Oulun Kärppien nimissä tehtyä mainosmyyntiä. Asia on tullut vireille Oulun käräjäoikeudessa tammikuun lopulla.

Oulun Kärpät Oy jätti pari vuotta sitten Oulun poliisille tutkintapyynnön seuran nimissä tehdyistä huijausyrityksistä. Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoi tuolloin Kalevalle, että mies oli esiintynyt Kärppien kumppanuusmyyjänä ja yrittänyt myydä yrityksille näkyvyyttä Raksilan areenan mainospaikkoihin sekä tienvarsitauluihin. Tosiasiassa hänellä ei ollut jääkiekkoseuraan mitään kytköstä.

Sama henkilö oli järjestämässä Ouluun kansainvälistä jalkapalloturnausta, joka ei toteutunut. Yhteistyösopimuksista jo saadut varat jäivät kuitenkin palauttamatta.

Lisäksi mies oli tarjonnut korvausta vastaan erilaisia valmennuksia, jotka jäivät niin ikään toteutumatta.

Miestä syytetään yhdestä törkeän petoksen yrityksestä ja kuudesta petoksesta. Törkeän petoksen yritys koskee Kärppien nimissä tehtyjä huijausyrityksiä.

Asiaa käsitellään Oulun käräjäoikeudessa mahdollisesti jo kevään aikana.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.