Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lais­läh­töi­nen ta­sa-ar­vo­val­tuu­tet­tu Rainer Hil­tu­nen aloitti teh­tä­väs­sään: Hän haluaa palk­ka-avoi­muut­ta ja pitää ny­kyis­tä maan­puo­lus­tus­jär­jes­tel­mää epä­ta­sa-ar­voi­se­na

Rainer Hiltunen aloitti uutena tasa-arvovaltuutettuna 17. huhtikuuta. Hän on kotoisin Oulusta ja on suorittanut opiskelunsa Rovaniemellä.
Rainer Hiltunen aloitti uutena tasa-arvovaltuutettuna 17. huhtikuuta. Hän on kotoisin Oulusta ja on suorittanut opiskelunsa Rovaniemellä.
Kuva: Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto

Suomen suurimmat tasa-arvo-ongelmat ovat tällä hetkellä sukupuolten väliset palkkaerot ja naisiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta.

Tätä mieltä on tuore oululaislähtöinen tasa-arvovaltuutettu Rainer Hiltunen, joka aloitti viisivuotiskautensa tehtävässä 17. huhtikuuta.

Hiltunen kertoo kannattavansa palkka-avoimuutta ja pitää sitä asiana, jota tulisi edistää tulevalla hallituskaudella.

Hiltunen pitää tärkeänä esimerkiksi maaliskuun lopussa hyväksyttyä EU-direktiiviä palkka-avoimuudesta. Uuden direktiivin on tarkoitus poistaa sukupuoleen liittyvää palkkasyrjintää ja helpottaa tiedonsaantia työpaikan palkkatilanteesta.

– Suomalaiset naiset, jotka ovat täysiaikaisesti töissä ansaitsevat 86 prosenttia siitä, mitä miehet ansaitsevat, Hiltunen perustelee.

"Koko ajan on pystyttävä parempaan"

Direktiivin mukaan työnantajan pitää kertoa työntekijöille palkan, palkkatason ja palkankorotusten määräytymisperusteet. Lisäksi työnantajan pitää antaa työntekijälle mahdollisuus arvioida, että palkka on oikeudenmukainen suhteessa muihin samaa tai samanarvoista työtä tekeviin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.