Ou­lu­lai­set kir­ma­si­vat ah­mi­maan au­rin­koa – Nal­li­ka­ris­sa ja muil­la­kin ran­noil­la riitti väkeä aamusta saakka sun­nun­tai­na

OuluHelle helli ja kannusti kansan liikkeelle Oulussa sunnuntaina. Uimarannoilla, puistoissa ja patioilla parveili ihmisiä aamusta iltaan.

Jenna Ahonen ja Ville Raitaniemi nauttivat helteestä ja iloitsivat koko perheen yhteisestä vapaapäivästä Oulun Nallikarissa sunnuntaina iltapäivällä. Jiri, 10, ja Jeri, 8, olivat jo ehtineet kirmata mereen.
Jenna Ahonen ja Ville Raitaniemi nauttivat helteestä ja iloitsivat koko perheen yhteisestä vapaapäivästä Oulun Nallikarissa sunnuntaina iltapäivällä. Jiri, 10, ja Jeri, 8, olivat jo ehtineet kirmata mereen.
Kuva: Pekka Peura

Helle helli ja kannusti kansan liikkeelle Oulussa sunnuntaina. Uimarannoilla, puistoissa ja patioilla parveili ihmisiä aamusta iltaan. Aika moni pyöräili tai luisteli nauttimaan auringosta.

Oululaiset Marja-Ellen Torvinen ja Anssi Hiltunen lötköttelivät iltapäivällä Nallikarin koivikkoon virittämässään riippumatossa. Lähistöllä monen auringonpalvojan nahka jo tirisi ja retkieväät katosivat parempiin suihin.

– Kävimme ensin Valkiaisjärvellä loikoilemassa, sielläkin varsinkin lapset jo polskivat vedessä heti aamusta alkaen. Sitten kävimme syömässä ja tulimme tänne loppupäiväksi, Torvinen kertoi.

– Flunssa vähän vaivaa, joten uimassa en nyt ole käynyt. Talviturkin olen kyllä jo heittänyt avannossa Lapissa pari viikkoa sitten.

Kaksikon mielestä viime kesä keleineen oli Oulussakin niin mahtava, että tänä vuonna vähän vähempikin riittäisi.

– Toivottavasti olisi kuitenkin suhteellisen kuivaa ja edes parikymmentä astetta lämmintä, Hiltunen totesi.

Välivainiolta Nallikariin juuri saapuneet Jenna Ahonen ja Ville Raitaniemi iloitsivat koko perheen yhteisestä vapaapäivästä. Jiri Raudus, 10, ja Jeri Raitaniemi, 8, olivat jo ehtineet kirmata mereen.

– Pojat kävivät jo eilen uimassa Pyykösjärvessä, täällä he saavat nyt tyytyä kahlailemaan. Itse olen vasta vähän varpaita ja nilkkoja kastellut Oulujärvessä viime viikonloppuna, turhan kylmältä tuntui vielä, Ahonen sanoi.

– Kerrankin ollaan koko porukalla liikkeellä, ja kelikin on näin hieno. Varsinaista kesälomaa en tänä kesänä ehdikään pitää, kun lähdin uudelle alalle. Koko kesä menee töitä tehdessä, Raitaniemi kertoi.

Nallikarista on tullut perheelle kesäisin tuttu ja mieluisa paikka.

– Viime vuonnakin vietimme täällä paljon aikaa. Tulemme tänne usein uimaan ja otamme eväät mukaan. Nyt käymme hakemassa jäätelöt, Raitaniemi sanoi.

Keskustassa välivainiolaiset olivat ehtineet vain piipahtaa.

– Patiot näyttivät olevan täynnä janoisia ihmisiä, Raitaniemi sanoi.

Perhe harkitsi hetken myös pistäytymistä Oulun erämessuilla.

– Emme sitten kuitenkaan menneet. Eihän tämmöistä päivää viitsi sisällä haaskata, Ahonen totesi.

Lue myös: Kesä kävi kylässä ja ensi viikolla palataan tavanomaisiin lämpötiloihin – maanantaina Oulun seudulle tulee sadekuuroja

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kaleva.fi:n sääsivulta.

Hellerajat paukkuivat

Helleraja ylittyi sunnuntaina 21:llä eri mittausasemalla, kertoi Ilmatieteen laitos. Päivän lämpöennätys tehtiin Porin rautatieasemalla, jossa mitattiin 27,2 astetta.

Ylivieskan lentoasemalla lämpötila nousi 26,8 asteeseen iltapäivällä. Haapavedellä korkein lukema oli 25,9 astetta ja Ruukissa 25 astetta.

Myös Oulussa lämpötila nousi hellelukemien tuntumaan. Vihreäsaaressa korkein lämpötila oli 23,7 astetta ja Hailuodon Marjaniemessä 23,9 astetta. Oulunsalon Pellonpään havaintoasemalla mitattiin 25 astetta.