Kotimaa

Helleraja rikottiin 21 mit­taus­a­se­mal­la, kuten Ylivieskassa ja Haapavedellä – Oulunsalossa elohopea kipusi 25:een asteeseen

Oulun mittausasemalla lämpötila nousi lähelle hellelukemia. Kaupunkilaiset nauttivat lämpimästä vapaapäivästä puistoissa ja rannoilla. KUVA: Pekka Peura
Kotimaa 19.5.2019 15:46 | Päivitetty 19.5.2019 19:55
STT, Kaleva

Hellerajat paukkuivat sunnuntaina rikki yhteensä 21 eri mittausasemalla, kertoo Ilmatieteen laitos. Päivän lämpöennätys tehtiin Porin rautatieasemalla, jossa mittari kohosi 27,2 asteeseen kuudelta illalla.

Aiemmin iltapäivällä huippulämmöt mitattiin Pohjois-Pohjanmaalla Ylivieskan lentoasemalla, jossa mittari oli noussut 26,8 asteeseen kolmen jälkeen iltapäivällä. Haapavedellä päivän korkein lukema oli 25,9.

Myös Oulussa lämpötila nousi ihan hellelukemien tuntumaan, kun Oulunsalossa Pellonpään havaintoasemalla mitattiin tasan 25 astetta. Vihreäsaaressa iltapäivän korkein lämpötila oli 23,7 astetta. Ruukissa elohopea nousi 25 asteeseen ja Hailuodon Marjaniemessä 23,9 asteeseen.

Hellerajoja on rikottu laajalti Länsi-Suomessa Turusta Pohjois-Pohjanmaan eteläosien korkeudelle saakka.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Kaisa Salin kertoo, että myös Lapin länsiosissa sunnuntai oli varsin lämmin päivä. Ylitorniolla sunnuntain korkeimmaksi lämpötilaksi mitattiin 24,6 astetta.

Ensi viikolla sää viilenee koko maassa, myös Oulun seudulla. Maan eteläosissa saattaa esiintyä ukkosia viikon puolenvälin tienoilla.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kaleva.fi:n sääsivulta.

Juttua päivitetty uusilla lämpötilatiedoilla 19.5. kello 19.38 ja 19.51.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

No nyt kyllä kelepaa ja tarkenee sanoa paukautti Leski-Harri ja Mälli-Hurja ylleisellä uimarannalla Spete Soun jäläkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä viimeinkin lämpimiä ilmoja ettei tarvi paella ja vedet lämpenisi. Melko viileitä ilmoja ollut. Ei tämmönen yksi lämminpäivä riitä että vedet lämpenisi. Toivotaan et kesällä vähän lämpimämpää tulisi. 24-25 on liian vähän. Pari astetta lissää niin tarkenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vesisateita kaivataan! Luonto tarvitsee vettä. Toivottavasti alkavana kesänä saadaan vesisateita koko Suomeen, muuten syksyllä ei ole satoa korjattavana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä olo +24,4, nytkin klo 19 vielä 23, liian kuuma, onneksi viilenee huomisesta alkaen, jaksaa tehdäkin jotakin... Pitäkää huoli omaisistanne, varsinkin sydänpotilaista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja taas paukkuu. Toimittajat rakkaat, voisiko helleraja vain ylittyä. Unohdetaan jo paukkuminen, siitä saatiin viime kesänä lukea kyllästymiseen asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo Vihreäsaari on kyllä hullu paikka virallisille mittauksille... Suurin osa Oulua on kuitenkin olosuhteiltaan jotain aivan muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raahessa ei helteitä tarvi pelätä. Ollaan tyytyväisiä jos jäät sulaa mereltä ennen juhannusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

54
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
15
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
12
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
10
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
8
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
6
Oulun kaupunki myy kaksi määräalaa Vaaranpihasta – Rintamäen paikalle rakennettavien tornitalojen rakentaminen etenee
6
Juhannusmyrskyn jälkiä siivotaan nyt Oulussa – kysyimme, korvaako vakuutus myrskytuhoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

182 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image