Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ou­lu­lai­set ää­nes­ti­vät: Kau­pun­kiin tulee lisää niit­ty­jä ja jal­ka­pal­lo­maa­le­ja, kaik­kein suo­si­tuin ehdotus oli lisätä penk­ke­jä Oulun ui­ma­ran­noil­le

Oululaiset halusivat lisää penkkejä kaupungin uimarannoille, ja niitä myös saadaan.
Oululaiset halusivat lisää penkkejä kaupungin uimarannoille, ja niitä myös saadaan.
Kuva: Sami Aspelund

Ennätysmäärä oululaisia antoi äänensä Oulun kaupungin osallistuvan budjetoinnin äänestyksensä. Kaikkiaan 17 ehdotusta äänestettiin toteutettavaksi.

Yhteensä 3 256 oululaista antoi äänensä tänä vuonna, kun viime vuonna äänestäjiä oli 2 946. Kaikkiaan ehdotukset saivat 24 207 ääntä, kun jokainen saattoi äänestäessään valita koko summalla useita ehdotuksia tai vain yhden itselleen tärkeän kohteen.

Eniten ääniä sai ehdotus, jossa esitettiin lisää penkkejä kaupungin uimarannoille. Suosituimpien joukkoon nousivat myös alueelliset bändi-illat nuorille ja grillipaikka Värtön rantaan.

Kallein toteutettavaksi päätynyt ehdotus oli vihreyttä ja kukkaloistoa kaupungin puistoihin lisäävä ehdotus, jonka toteuttamiseen annetaan 10 000 euroa. Myös 45 000 euron ehdotus pumptrack -radasta Oulun sai riittävästi ääniä, mutta se ylitti budjetin niin merkittävästi, ettei sitä toteuteta.

Kaupunkilaiset äänestivät myös pyörien huoltotarvikesetit uimahalleihin, kuvauksellisen keinun Koiteliin, taideroskiksia Oulun keskustaan ja joulukuusen kauppatorille. Oululaiset halusivat myös laavun Kivikkokankaan nuotiopaikalle, skeitattavat kivipenkit Kuusisaareen, parrupenkkejä Pikisaareen ja roskakoreja Pöllökankaan koulun pihalla.

Toteutukseen päätyi myös ruohikkoalueiden muuttaminen kukkaniityiksi. Lisäksi Hintan koulun lähikentälle hankitaan jalkapalloverkot ja kaksi penkkiä. Tuiranpuiston jalkapallomaalien toteutukseen jäi 2 900 euroa, mutta Oulun Infra kustantaa loput 5 000 euron idean kustannuksista.

Äänestyksen voittaneet ehdotukset toteutetaan vuoden 2023 aikana.