Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ou­lu­lai­nen pa­lo­mies tekee meemejä Tik­to­kiin, jotta vakava viesti menisi pe­ril­le: ”Rajuin huumori pitää suo­dat­taa pois”

Yhä useampi pelastusalan ammattilainen viihtyy somessa. Yksi heistä on oululainen Harri Minkkinen, joka kerännyt reilussa vuodessa yli 23 000 seuraajaa ja reilut puoli miljoonaa tykkäystä TikTok-videoillaan.

Oulu
Palomies Harri Minkkinen työvarusteissaan (Minkkisen kotialbumi)

Noin puolet Harri Minkkisen eli Palomies Harrin videoista on tiukkaa asiaa esimerkiksi pyöräilykypärien käytön tai liikenteessä oikein toimimisen puolesta, mutta toinen puoli tuo esiin pelastajien työn humoristista puolta.

”Palomiesten, poliisien ja sairaanhoitajien huumori on aika rajua välillä, koska työkin on aika rajua ja raskasta, mutta päätin jo alussa, että suodatan siitä pahimmat pois.”

Olennaista on, että huumori pysyy hyvän maun rajoissa eikä ketään loukata tai pilkata, Minkkinen painottaa. Hän haluaa tehdä huumoria paitsi siksi, että se tuo iloa ja energiaa ihmisten päivään, myös muuttaakseen mielikuvaa pelastustoimesta helpommin lähestyttäväksi.

”Mehän ollaan vain ihmisiä, ihan niin kuin kaikki muutkin.”

Minkkinen kertoo Radio Kalevan haastattelussa myös muun muassa siitä, mistä hän sai idean videoiden tekoon, millaista palautetta kollegoilta on tullut, miten palomiehet lukevat tulta ja savua, ja millaisia uusia ulottuvuuksia teknologinen kehitys on tuonut pelastajien työhön.

Toimittaja on Sini Salmirinne.