Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Ou­lu­lai­nen Niilo Moi­la­nen ja raa­he­lai­nen Lauri Mannila hiihdon A-maa­jouk­kuee­seen

Koko A-maajoukkueen kokoa kasvatetaan viime kaudesta.

Oululainen Niilo Moilanen nimettiin miesten A-maajoukkueeseen.
Oululainen Niilo Moilanen nimettiin miesten A-maajoukkueeseen.
Kuva: Mikko Halvari

Oululainen Niilo Moilanen ja raahelainen Lauri Mannila on valittu maastohiihdon miesten A-maajoukkueeseen kaudelle 2022–2023.

Sekä Moilanen että Mannila ovat osa sprinttimaajoukkuetta.

Koko A-maajoukkueen kokoa kasvatetaan viime kaudesta. Tulevalla kaudella ryhmässä harjoittelee 20 urheilijaa, joista seitsemän on naisia ja 13 miehiä.

Naisten joukkueeseen kuuluvat Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

Miesten joukkueen muodostavat Moilasen ja Mannilan lisäksi Ville Ahonen, Juuso Haarala, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Verneri Suhonen, Markus Vuorela ja Lauri Vuorinen.

– Miesten puolella nousi viime talvena uusia nuoria urheilijoita useammankin kerran maailmancupin pistesijoille. Tämän vuoksi miesten ryhmä on nyt hieman aiempaa isompi, päävalmentaja Teemu Pasanen sanoo tiedotteessa.

Maajoukkueen päätavoitteena on helmi-maaliskuussa Slovenian Planicassa käytävät MM-kilpailut.

– Viime kausi oli kokonaisuudessaan onnistunut. A-maajoukkuetoiminnassa jatkamme hyvin pitkälle samansuuntaisella leirityksellä kuin viime kaudella. Lisäksi toimintaa on tarkoitus eriyttää leireillä entistä selkeämmin, eli sprintterit ja normaalimatkan hiihtäjät harjoittelevat aiempaa enemmän oman ohjelman mukaan, Pasanen kertoo.