Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Ou­lu­lai­nen Mar­juk­ka Man­ni­nen va­lit­tiin Suomen Rat­sas­ta­jain­lii­ton uudeksi pu­heen­joh­ta­jak­si

Marjukka Manninen toimii tällä hetkellä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä johtajana.
Marjukka Manninen toimii tällä hetkellä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä johtajana.
Kuva: Vesa Joensuu

Oululainen Marjukka Manninen valittiin Suomen Ratsastajainliiton (SRL) uudeksi puheenjohtajaksi sunnuntaina. Puheenjohtajakausi kestää vuodet 2021–2023.

Manninen sai vaalissa 447 ääntä.  Yhteensä ääniä annettiin 694.

Manninen työskentelee tällä hetkellä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtajana. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Haapaveden kaupunginjohtajana, Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksen muutosjohtajana sekä Tyrnävän kunnanjohtajana.

Marjukka Manninen kilpailee kansallisella tasolla kouluratsastuksessa. Hän on kansallinen kouluratsastustuomari sekä kansainvälinen pararatsastustuomari.

Aiemmin Manninen on toiminut Ratsastajainliiton varapuheenjohtajana.

Muiden puheenjohtajavaalissa ehdolla olleiden äänimäärät olivat Johanna Catani 188, Kari Kallonen 55 ja Maaret Gustavsson 4.

SRL täyttää juhlii tänä vuonna 100-vuotista taivaltaan. SRL:n jäsentalleilla ja ratsastusseuroissa oli vuonna 2019 reilut 42 600 jäsentä. Ratsastuksen harrastajia arvioidaan olevan Suomessa yhteensä 140 000.