Terveydenhuolto: Myös ou­lu­lai­set jou­tu­vat mak­sa­maan, kun Pohteen pal­ve­lu­ja vä­hen­ne­tään

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Jääkiekko: Kärpät romahti täy­des­sä Rak­si­las­sa ru­mas­ti, mutta tu­lok­sen takaa löytyy myös valoa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lai­nen ju­na­emän­tä muis­te­lee, miten komensi suo­sion­sa hui­pul­la olleen Jari Sil­lan­pään pul­la­kah­vil­le ra­vin­to­la­vau­nuun

Pirjo Höyhtyä työskenteli ravintolavaunuissa yhteensä 36 vuotta. Hän kertoo uudessa Oulun historiaa kuvaavassa muistelmakirjassa, miten ruoka tehtiin itse liikkuvassa keittiövaunussa ja mitä kaikkea junamatkalla saattoi tapahtua.

Oulusta aamuisin kello 7.10 Helsinkiin lähtevän IC-junan ravintolavaunu valittiin helmikuussa 1999 vuoden parhaaksi ravintolavaunulinjaksi. Asiakaspalautteessa kehuttiin kuulutuksia, palvelua ja hyvää ruokaa. Pirjo Höyhtyä oli yksi palkituista junatarjoilijoista. Kuvassa hän on etummaisessa rivissä oikealla.
Oulusta aamuisin kello 7.10 Helsinkiin lähtevän IC-junan ravintolavaunu valittiin helmikuussa 1999 vuoden parhaaksi ravintolavaunulinjaksi. Asiakaspalautteessa kehuttiin kuulutuksia, palvelua ja hyvää ruokaa. Pirjo Höyhtyä oli yksi palkituista junatarjoilijoista. Kuvassa hän on etummaisessa rivissä oikealla.
Kuva: Risto Rasila/Arkisto

Oululainen eläkeläistarjoilija Pirjo Höyhtyä muistaa ajan, kun junien ravintolavaunujen keittiöissä valmistettiin myytävä ruoka suurelta osin itse alusta loppuun. Matti Lasanen kuvailee uudessa Hanuristi ja vaunuemännät -kirjassaan, miten junaemäntä kuulutti sen jälkeen, kun juna pääsi vauhtiin Oulun asemalta:

"Täälä on Pirjo ravintolavaunusta, hyvvää huomenta! Tervetuloa hyvät matkustajat nauttimmaan aamukahavia, juuri paistetun pullan ja äsken tehtyjen patonkien ja sämpylöitten kera."

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.