Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lai­nen ex-val­tuu­tet­tu Junes Lokka ja ex-va­ra­val­tuu­tet­tu Tiina Wiik tuo­mit­tiin vir­ka­mie­hen kun­nian­louk­kauk­ses­ta sak­koi­hin ja kor­vauk­siin

Oulun käräjäoikeus on tuominnut kunnianloukkauksesta sakkoihin ja korvauksiin entisen oululaisvaltuutetun Junes Lokan (asyl.) ja tämän varavaltuutettuna toimineen Tiina Wiikin.

Kunnianloukkaukset kohdistuivat kaupungin virkamieheen, joka oli ollut vetämässä vuoden 2017 kuntavaaleihin liittyvää vaalipaneelia.

Paneelin järjestäjänä toimi Oulun kaupunki. Se pidettiin yhteistyössä monikulttuurisuutta edistävän yhdistyksen kanssa, joka oli ohjeistanut panelistien kutsumisesta.

Lokkaa ei ollut kutsuttu osallistujaksi paneeliin. Oikeuden mukaan kutsu paneeliin oli lähetetty keskusvaalilautakunnalta saatujen yhteystietojen perusteella vaaleissa ehdokkaita asettaneiden rekisteröityjen puolueiden vaaliasiamiehille tai puolueiden yhteyshenkilöille. Tämän vuoksi yhteislistan ehdokas Lokka ei saanut kutsua.

Asianomistajana ollut virkamies oli ennen paneelin alkua torjunut Lokan vaatimuksen päästä paneeliin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.