Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Oulu vaatii muiden suurten kau­pun­kien kanssa val­tion­avus­tus­ase­tuk­sen muut­ta­mis­ta: Ko­ro­na­kus­tan­nus­ten kor­vauk­sis­ta jää­mäs­sä puolet saa­mat­ta

Esitetyn laskelman mukaan Oulu menettäisi 14 miljoonaa korvauksia.

Suomen kuusi suurinta kaupunkia katsoo, että lausuntokierroksella oleva valtionavustusasetus enteilisi hallituksen vuoden 2020 budjettiriihessä luvattujen korvausten puolittumista.

Budjettiriihessä linjattiin, että hallitus korvaisi koronaviruksesta kunnille ja kuntayhtymille aiheutuneet sosiaali- ja terveydenhuollon kustannukset täysimääräisesti.

Helsingin kaupunginkanslian tiedotteessa listataan, että valtionasetuksen mahdollisesti astuessa voimaan Helsinki menettäisi 70 miljoonaa euroa. Oulun kaupunki menettäisi korvauksia 14 miljoonaa, Espoo 30 miljoonaa, Tampere 20 miljoonaa, Vantaa 20–30 miljoonaa ja Turku 10–20 miljoonaa.

Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan, Turun ja Oulun kaupunginjohtajat esittävät tiedotteessa, että valtionavustusasetusta tulisi muuttaa vastaamaan budjettiriihessä tehtyjä linjauksia – koronaviruksen aiheuttamat kustannukset ovat vaikuttaneet erityisesti suurten kaupunkien talouteen, sillä niissä on todettu suurin osa koronatartunnoista.

Asetusluonnos ei tiedotteen mukaan huomioi koronan aiheuttamien kustannusten epätasaista kohdentumista tai pandemiasta aiheutuvia erityyppisiä lisäkustannuksia.