Sähkösavukkeet: Ou­lu­lai­sen kou­lu­po­lii­sin mukaan va­pe­bis­nek­sen ve­lan­pe­rin­tä on kuin huu­me­kau­pas­ta

Buhurt: Haar­nis­kat ko­li­se­vat ja kirveet hei­lu­vat Oulun kes­kus­tas­sa vii­kon­lop­pu­na

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Oulu tar­vit­see ve­to­voi­maa ja vau-il­miön aseman seu­dul­le – kun­nal­lis­vaa­li­eh­dok­kaat eivät ha­luai­si lähteä ve­ron­ko­ro­tus­ten tielle

Kalevan tenttaamat kuuden puolueen kunnallisvaaliehdokkaat kannattavat Raksilan alueen kehittämistä. Myös yliopiston muuttoaikeisiin he suhtautuvat pääosin myönteisesti.

Kaleva tenttasi oululaisia kuntavaaliehdokkaita tiistai-iltana. Kuvassa Eveliina Leskelä, Matti Matinheikki, Satu Lapinlampi, Pekka Ylönen, Mari Kärkkäinen ja Martti Korhonen.
Kaleva tenttasi oululaisia kuntavaaliehdokkaita tiistai-iltana. Kuvassa Eveliina Leskelä, Matti Matinheikki, Satu Lapinlampi, Pekka Ylönen, Mari Kärkkäinen ja Martti Korhonen.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kaleva järjesti kuntavaalikeskustelun tiistai-iltana.

Mukana oli ehdokas jokaisesta kuudesta suurimmasta valtuustopuolueesta. Tilaisuus järjestettiin koronan vuoksi ilman paikan päällä olevaa yleisöä, mutta yleisö sai seurata ilmaista lähetystä netin välityksellä. Keskustelun teemana oli Oulun kaupungin kehittäminen ja sen elinvoima.

Voit katsoa keskustelutilaisuuden tallenteena tästä jutusta.

Mukana keskustelussa olivat keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja ja kasvatustieteen opiskelija Eveliina Leskelä keskustasta, Oulun Autokuljetuksen toimitusjohtaja ja Oulun entinen yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki kokoomuksesta, ICT-yritys Hiottu Oy:n toimitusjohtaja Satu Lapinlampi vihreistä, varatuomari Pekka Ylönen perussuomalaisista, opettaja ja terveysteknologian ammattilainen Mari Kärkkäinen sdp:stä sekä ex-kansanedustaja ja Oulun kuntapolitiikan konkari Martti Korhonen vasemmistoliitosta.

Keskustelua johtivat Kalevan päätoimittaja Sanna Keskinen ja toimittaja Juhopekka Pietilä.

Ensimmäiseksi ehdokkaat pääsivät ratkomaan kuntatalouden haasteita vastaamalla kysymykseen, tulisiko Oulun kiristää verotusta. Oululla on tällä hetkellä lainaa 3 616  euroa asukasta kohti.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.