Kaupunginjohtaja: Seit­se­män kiin­nos­ta­vaa nimeä kertoo, ovatko he ha­ke­mas­sa

Jääkiekko: Oulun alueen ju­nio­ri­jouk­kueet pe­laa­maan taas omien lo­go­jen­sa alle

Teatteri: Kau­ris­mäen klas­sik­ko en­si-il­las­sa Oulussa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Oulu sai mu­he­van, eh­dol­li­sen tie­ra­ha­po­tin, nyt katse kääntyy Stora Enson johtoon

Valtion talousarvioesityksessä on 30 miljoonan määräraha Oulun satamaan ja Stora Enson tehtaille kulkevalle Poikkimaantielle. Tierahan toivotaan antavan vauhtia yhtiön suurinvestoinnille. Yhtiön oma puntarointi on vielä kesken.

Torstaina julkistetussa valtion ensi vuoden budjetissa on mojova Ouluun liittyvä kirjaus. Budjetissa varataan 30 miljoonaa euroa Oulun Poikkimaantien parantamiselle. Yhteensä urakan hinta on noin 40 miljoonaa euroa.

Oritkarin sataman päässä Poikkimaantie linjataan uuteen paikkaan. Tie levenee nelikaistaiseksi parin kilometrin matkalla Äimärautiolta Kaukovainiolle.

Hankkeen on määrä  helpottaa tien päivittäisiä ruuhkahuippuja. Toinen keskeinen tarve liittyy satamaan ja Stora Enson investointiaikeisiin. Yhtiö selvittää parhaillaan myös toisen vanhan paperikoneen uudistamista kartonkikoneeksi.

Kannattavuusselvityksen on arvioitu valmistuvan vuoden lopun paikkeilla. Sen jälkeen yhtiön johto päättää investoinnin kohtalon.

Jos toinenkin kartonkikone rakennetaan, Nuottasaareen saattaa tulevaisuudessa kulkea vuorokaudessa kolmisensataa puurekkaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.