Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kult­ti­pe­laa­jak­si Kär­pis­sä noussut Mikko Niemelä joh­dat­taa Saipan Rak­si­laan

Rakentaminen: Har­taan­sil­ta sai en­sim­mäi­sen kaa­ri­ele­ment­tin­sä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Oulu Pride hui­pen­tui lauan­tai­seen kul­kuee­seen, Kaleva seurasi sa­teen­kaa­ri­jo­non matkaa: "Pride on tärkeä, koska sillä saadaan nä­ky­vyyt­tä eri­lai­suu­del­le"

Pride-kulkue kulki Oulun keskustasta Torinrantaan. Letkan kärjessä huudettiin tasavertaisen rakkauden ja ihmisoikeuksien puolesta.
Pride-kulkue kulki Oulun keskustasta Torinrantaan. Letkan kärjessä huudettiin tasavertaisen rakkauden ja ihmisoikeuksien puolesta.
Kuva: Teija Soini

Oulu Priden lauantainen kulkue kokoontuu Mannerheiminpuistoon lauantaina puoliltapäivin. Kulkueen liikkeelle lähtemistä odotettiin innolla – mukaan oli tänä vuonna ilmoittautunut 8 blokkia eli ryhmää. Luku saattaa kuulostaa pieneltä, mutta jo pitkään ennen liikkeelle lähtöä Mannerheiminpuiston kivetys on sakeanaan kulkueväkeä.

Ihmisillä on yllään sateenkaarilippuja ja erilaisia sateenkaarikansan sisäisten yhteisöjen värejä – esimerkiksi transyhteisöä edustaa vaaleansinisen ja -punaisen sekä valkoisen sävyillä raidoitettu lippu, kun taas muunsukupuolisia ja ei-binäärisiä henkilöitä edustavat valkean, keltaisen, violetin ja mustan värit samalla alustalla.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.