Hoitajalakko: Oulun kau­pun­gin maksama lak­ko­päi­vien "hou­ku­tin­ra­ha" suu­tut­taa hoi­ta­jia

Pääkirjoitus: Kes­kus­tan syytä va­rau­tua vai­kei­siin edus­kun­ta­vaa­lei­hin

Luitko jo tämän: Alasti makoilu vaatii 27 as­tet­ta, mutta kuinka alas kodin lämmön voi laskea? Ou­lu­lai­nen tutkija tietää, missä läm­pö­ti­las­sa ihminen pärjää

Tilaajille

Oulu Pride hui­pen­tui lauan­tai­seen kul­kuee­seen, Kaleva seurasi sa­teen­kaa­ri­jo­non matkaa: "Pride on tärkeä, koska sillä saadaan nä­ky­vyyt­tä eri­lai­suu­del­le"

Pride-kulkue kulki Oulun keskustasta Torinrantaan. Letkan kärjessä huudettiin tasavertaisen rakkauden ja ihmisoikeuksien puolesta.
Pride-kulkue kulki Oulun keskustasta Torinrantaan. Letkan kärjessä huudettiin tasavertaisen rakkauden ja ihmisoikeuksien puolesta.
Kuva: Teija Soini

Oulu Priden lauantainen kulkue kokoontuu Mannerheiminpuistoon lauantaina puoliltapäivin. Kulkueen liikkeelle lähtemistä odotettiin innolla – mukaan oli tänä vuonna ilmoittautunut 8 blokkia eli ryhmää. Luku saattaa kuulostaa pieneltä, mutta jo pitkään ennen liikkeelle lähtöä Mannerheiminpuiston kivetys on sakeanaan kulkueväkeä.

Ihmisillä on yllään sateenkaarilippuja ja erilaisia sateenkaarikansan sisäisten yhteisöjen värejä – esimerkiksi transyhteisöä edustaa vaaleansinisen ja -punaisen sekä valkoisen sävyillä raidoitettu lippu, kun taas muunsukupuolisia ja ei-binäärisiä henkilöitä edustavat valkean, keltaisen, violetin ja mustan värit samalla alustalla.