Kolumni: Monta kotia, monta oikeaa ko­ti­paik­ka­kun­taa

Kuvagalleria: Tuk­ki­lau­tal­la päin Iijoen pärs­kei­tä

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Oulu Pride hui­pen­tui lauan­tai­seen kul­kuee­seen, Kaleva seurasi sa­teen­kaa­ri­jo­non matkaa: "Pride on tärkeä, koska sillä saadaan nä­ky­vyyt­tä eri­lai­suu­del­le"

Pride-kulkue kulki Oulun keskustasta Torinrantaan. Letkan kärjessä huudettiin tasavertaisen rakkauden ja ihmisoikeuksien puolesta.
Pride-kulkue kulki Oulun keskustasta Torinrantaan. Letkan kärjessä huudettiin tasavertaisen rakkauden ja ihmisoikeuksien puolesta.
Kuva: Teija Soini

Oulu Priden lauantainen kulkue kokoontuu Mannerheiminpuistoon lauantaina puoliltapäivin. Kulkueen liikkeelle lähtemistä odotettiin innolla – mukaan oli tänä vuonna ilmoittautunut 8 blokkia eli ryhmää. Luku saattaa kuulostaa pieneltä, mutta jo pitkään ennen liikkeelle lähtöä Mannerheiminpuiston kivetys on sakeanaan kulkueväkeä.

Ihmisillä on yllään sateenkaarilippuja ja erilaisia sateenkaarikansan sisäisten yhteisöjen värejä – esimerkiksi transyhteisöä edustaa vaaleansinisen ja -punaisen sekä valkoisen sävyillä raidoitettu lippu, kun taas muunsukupuolisia ja ei-binäärisiä henkilöitä edustavat valkean, keltaisen, violetin ja mustan värit samalla alustalla.