Koronatilanne: Epi­de­mia pa­hen­tu­nut sel­väs­ti Oulussa

Oulu pa­tis­taa ha­ke­maan ro­kot­teen, "pa­ran­ta­mi­sen varaa on sekä nuo­ril­la että ikään­ty­neem­mil­lä" – Koko viime viikon tar­tun­ta­mää­rä reilut sata ta­paus­ta

Oulun kaupunki patistaa vielä rokottamattomia kaupunkilaisia hankkimaan koronarokotteen, jotta sen kattavuutta väestössä saadaan nostettua.

Päättyneellä viikolla rokotettiin 7 735 asukasta. Rokotustavoitteessa ovat ykkösannosten osalta kaikki yli 40-vuotiaat ja toisen annoksen osalta yli 50-vuotiaat.

Kaupunki kertoi maanantaina illansuussa viikkotiedotteessaan, että sairaalahoidon tarve ei ole kasvanut Oulussa. Kaupunginsairaalassa ei ole yhtään koronapotilasta ja OYSissa heitä on alle viisi.

– Rokotekattavuus nousee Oulussa päivä päivältä, mutta parantamisen varaa on sekä nuorilla että ikääntyneemmillä. Ikääntyvien, yli viisikymppisten rokottamattomien määrä on enää noin 10 prosenttia ikäluokasta, mutta heistäkin mahdollisimman monen kannattaa rokote ottaa ennen syksyn flunssakautta, jolloin taudinaiheuttajien, myös koronan, leviämiselle on otollisemmat olosuhteet. Samalla myöskin yhteiskuntaa avataan, tiedotteessa sanotaan.

Sairaalahoitoon joutumisen riski on 50 vuotta täyttäneillä rokottamattomina selvästi suurempi kuin nuoremmilla.

– Epidemian rajoittamiseksi sekä oman ja lähiomaisten terveyden turvaamiseksi myös nuorten rokotuskattavuuden nostaminen on tärkeää.

Tartuntamäärä Oulussa pysytteli viime viikolla lähes täsmälleen samalla tasolla (114 tapausta) kuin sitä edeltäneellä viikolla (113 tapausta). THL:n tämän päivän luvuista kertovaan uutiseen pääset tästä.

Joukkoaltistumisia tuli viikon mittaan tietoon kuusi. Niitä oli muun muassa Vekara-ahon päiväkodissa, Metsokankaan koulun 3B-luokalla ja jalkapalloharrasteryhmässä.

Näytteenottomäärässä nähtiin 29 prosentin pudotus, testissä kävi reilut 1 200 ihmistä. Positiivisten osuus otetuista testeistä nousi 4,5 prosenttiin.

Alueellinen koordinaatioryhmä eli niin sanottu koronanyrkki kokoontuu taas tiistaina arvioimaan epidemiatilannetta.

Kaupunki kertoi lisäksi altistumisriskeistä seuraavissa paikoissa:

  • Hukka Xpress Alppila, Kaarnatie 14, 26.8. klo 18-19
  • Puistokahvila Makia 27.9., 28.9. ja 29.9 klo 9-12
  • Tuba Food & Lounge 28.9. klo 12.30-13.30
  • Ortodoksisella kirkolla jumalanpalveluksessa ja kirkkokahveilla 26.9. klo 10 eteenpäin.
  • Keskustan Sportello Fit 29.9. klo 21.30-22.30
  • Oulun Tietomaa 2.10. klo 13-15.30
Kuluvan viikon rokotukset
  • Limingantullin rokotuspisteellä (Nuottasaarentie 5), jonne voi varata ajan tai saapua aikaa varaamatta. Ilman ajanvarausta toimivat linjat ovat avoinna ma-ti klo 8.30-15.30, ke klo 10.30-17.30, to klo 8.30-17.30 ja pe klo 8.30-15.30. Limingantullissa annetaan Modernan ja Pfizerin rokotteita.
  • Pop up -rokotuspisteellä kauppakeskus Valkeassa. Ilman ajanvarausta toimiva piste on avoinna Valkeassa keskiviikkoisin ja torstaisin 6.-14.10. välisenä aikana klo 12-18. Valkean pop up -rokotuspisteellä annetaan toistaiseksi vain Modernan rokotetta.
  • Pop up -rokotuspisteellä kauppakeskus Ideaparkissa Oulussa. Ilman ajanvarausta toimiva rokotuspiste on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin 14.10. saakka klo 16-18.  Ideapark Oulun rokotuspisteellä annetaan toistaiseksi vain Modernan rokotetta.
  • Rokotusväli on Oulussa kuusi viikkoa ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen välillä.
Lähde: Oulun kaupunki