Lukijalta
Mielipide
Tilaajille

Oulu on mur­ros­koh­das­sa, mikä on he­del­mäl­li­nen kas­vu­alus­ta ih­mis­tie­teel­li­sen ja tek­nii­kan tut­ki­muk­sen yh­dis­tä­mi­sel­le

Kalevassa FT, YTL Kari Väyrynen nosti esille yhteiskuntatieteiden vahvistamisen Oulun yliopiston ja Oulun vetovoimaisuuden lisäämiseksi (27.5./Lukijalta), ja dekaani Mikko Puhakka huomautti, että jo yliopiston perustamisesta Oulun yliopiston monialaisuuteen on kuulunut nykyisin Oulun kauppakorkeakouluun sijoittuva (kansan)taloustiede (Kaleva 1.6./Lukijalta).

"Viestinnän koulutus aloitettiin 2000-luvulla perustamalla Suomessa ainutlaatuinen tiedeviestinnän maisteriohjelma TIEMA."

Me puolestamme haluamme kertoa, että yhteiskuntatieteisiin kuuluvat myös Oulun yliopiston humanistisen tiedekunnan historia-, kulttuuri- ja viestintieteiden tutkimusyksikön informaatiotutkimus ja viestintä. Informaatiotutkimuksen tutkintokoulutus aloitettiin 1980-luvulla vastauksena kirjastoalan koulutustarpeeseen Pohjois-Suomessa. Viestinnän koulutus aloitettiin 2000-luvulla perustamalla Suomessa ainutlaatuinen tiedeviestinnän maisteriohjelma TIEMA. Tänä päivänä tieteenalat ovat tuloksellisia, tutkimus korkeatasoista ja koulutus työllistävää.