Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kult­ti­pe­laa­jak­si Kär­pis­sä noussut Mikko Niemelä joh­dat­taa Saipan Rak­si­laan

Rakentaminen: Har­taan­sil­ta sai en­sim­mäi­sen kaa­ri­ele­ment­tin­sä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Oulu laatii suun­ni­tel­man op­pi­lai­den suo­jaa­mi­sek­si kiu­saa­mi­sel­ta, uusia toi­min­ta­mal­le­ja pi­lo­toi­daan kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa

Oulun kaupunki laatii kevään aikana suunnitelman oppilaiden ja opiskelijoiden suojaamiseksi kiusaamiselta, väkivallalta ja häirinnältä. Suunnitelma on osa kiusaamisen vastaista kehittämistyötä varhaiskasvatuksessa ja kouluissa.

Tiedotteen mukaan suunnitelman laatii uusi työryhmä, joka koostuu kaupungin kasvatus- ja opetusalan asiantuntijoista ja työsuojelusta. Mukana on myös koulupoliisi, Vuolle Setlementti ry:n sovittelupalvelu sekä akatemiatutkija Oulun yliopistosta. Opiskelija- ja huoltajaedustus tulee Oulun Nuorisovaltuusto ONEsta ja Vanhempainliitosta.

Kevätlukukauden aikana viidessä päiväkodissa ja kuudessa peruskoulussa pilotoidaan restoratiivista toimintatapaa ja vertaissovittelua. Pilotointiin osallistuvat Maikkulan, Jäälin, Kiviniemen, Takkurannan, Tuiran ja Merikosken koulut sekä Kiviniemen, Laivakankaan, Tuokkosen, Maikkulan ja Kangaskontion päiväkodit.

Tiedotteen mukaan Oulussa keskitytään laajasti myös lasten ja nuorten turvataitokasvatukseen, joka ennaltaehkäisee kiusaamista, häirintää ja väkivaltaa.