Ihmiset: Kem­pe­le­läi­sen bus­si­kus­kin Veijo Saa­ri­kos­ken po­si­tii­vi­suus toi kutsun Linnan juhliin

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Ou­las­kan­kaas­ta sa­not­tua

Luin 15.11. Kalevasta lääkintöneuvos Sirkku Pikkujämsän kannanoton Oulaskankaan sairaalan olemassaolon oikeutukseen, sekä hänen vertailunsa välimatkoista, esimerkiksi Rovaniemeltä muualle Lappiin. Ja erityisesti Oulun eteläisen aliarvoistamista hoitotyössä yleensä.

Kuvitellaanpa, että henkilö loukkaantuu vakavasti vaikka Ylivieskan seudulla. Ensihoito päättää tarpeen viedä Oulaskankaan sairaalaan kiireelliseen leikkaus- tai muuhun hoitoon. Jospa sairaala on suljettu ja Ouluun on liian pitkä matka? Tämä koskee kaikkia seudun asukkaita, siksi puollamme turvamme säilyttämistä ennallaan, jopa kehittäen laitostamme.

Hyvinvointialueen järjestelmä on niin valtava, ettei tarvitse ihmetellä mihin rahat hävisivät aina velkaan saakka. Iltalehti löysi 600 johtajaa. Virkailijat, jotka ovat jo päättäneet ettei minkäänlaista terveyskeskuksia tarvitse. Eikä Oulaskankaan sairaala lunasta paikkaansa.

21 kertaa aluevaltuustot, aluehallitukset, tulevaisuuslautakunnat ja jaostot, mitä lienevätkään. Sekä tietenkin pääjohtaja kalliine palkkoineen.

Jo parinkymmenen vuoden ajan ovat hallitukset panneet toimeen erilaisia, sittemmin epäonnistuneita aloitteita ilman asiantuntijoiden lausuntoja. Kuten nyt olisivat lääkärit ja hoitajat sekä vanhusneuvostot olleet ne asiantuntijat. Luotiin valtava järjestelmä virkoineen ja kalustoineen. Kuljetuksineen sekä turvattomuuksineen. Ei ole oikein.

Reijo Huhtala

Oulainen