Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­käai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­seop­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Otkes: Karille ajaneen Viking Linen Amo­rel­lan rei­til­tä löytyi "kovaa luon­non­ma­te­riaa­lia" – Väy­lä­vi­ras­to sel­vit­tää reitin tur­val­li­suut­ta

Väylä on tällä hetkellä suljettuna, ja sulkua voidaan edelleen tarvittaessa jatkaa.

Helsinki

Reilu viikko sitten karille ajaneen Viking Linen Amorella-aluksen reitin pohjasta on löytynyt kovaa luonnonmateriaalia, kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) johtaja Veli-Pekka Nurmi STT:lle. Merivoimat kuvansi väyläaluetta viikonloppuna virka-apuna Otkesille.

Nurmi sanoo, että alustavan tiedon mukaan kyseistä ainetta ei pitäisi väylällä olla. Nurmi ei tässä vaiheessa halua avata, mistä materiaalista on kyse.

Löydöksellä saattoi olla rooli Amorellan pohjakosketuksessa ja väylän turvallisessa käytössä, joten Otkes on ilmoittanut asiasta Väylävirastolle ja alusliikennepalvelusta vastaavalle VTS-keskukselle.

Laivalla oli pohjakosketuksen sattuessa noin 200 matkustajaa ja 80 miehistön jäsentä. Henkilövahinkoja osumassa ei tullut.

Tutkimukset jatkuvat tankoharalla

Väyläviraston meriväyläyksikön päällikkö Simo Kerkelä kertoo, että virasto teki viime viikolla onnettomuusalueella luotausmittauksia. Tällä viikolla alueelle on menossa vesiväylätutkimuksissa tankohara eli mekaaninen lautta, jonka pohjassa on tiettyyn syvyyteen ulottuva tanko.

– Ainakaan alustavien tutkimusten mukaan väylällä ei ole mitään, ja tankoharalla halutaan varmistaa, että kaikki on kunnossa, hän sanoo.

Merivoimien kuvantamistietoja kuitenkin edelleen selvitetään myös Väylävirastossa.

Kerkelä kertoo, että väylä on tällä tietoa suljettuna keskiviikkoon puoleenpäivään asti. Sulkua voidaan tarvittaessa jatkaa, jos tilanne sitä edellyttää.

– Nyt näyttää, että asia saadaan tiistain aikana selvitettyä, ja sitten tehdään päätökset.

VTS Finlandin viestinnästä kerrotaan, ettei asiaa vielä kommentoida kesken tutkinnan.