Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Opis­ke­lu­pai­kan takia kan­nat­taa muut­taa­kin – vaikka Hel­sin­gis­tä Ouluun

Pääkaupunkiseudun korkeakoulujen rehtorit vaativat lisää korkeakoulupaikkoja Uudellemaalle. Opiskelupaikan perässä muuttaminen on tuttua pohjoisen nuorille. Siihen kannattaisi pääkaupunkiseudun nuortenkin totutella.

Helsingin yliopiston rehtori ja hänen kaksi kollegaansa pääkaupunkiseudun korkeakouluista vaativat Uudenmaan korkeakouluihin lisää opiskelupaikkoja (HS 22.2.).

Perustelu vaatimukselle on se, että opiskelupaikkoja ei ole riittävästi oman alueen nuorille.

 

Rehtorit ovat huolissaan aivovuodosta, kun ilman lähellä olevaa opiskelupaikkaa jäänyt pääkaupunkiseudun nuori lähtee ulkomaille tai muihin Suomen korkeakouluihin.

Haaga-Helian ammattikorkeakoulun rehtorin mielestä opiskelijan muutto opiskelupaikan perässä Uudeltamaalta muualle Suomeen ei ole järkevää ekologisesti eikä edes nuoren itsensä kannalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.