Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Opet­ta­jan sanat saat­ta­vat osua arkaan paik­kaan

Koulukiusaaminen ei ole uusi asia. Kiusatuksi voi tulla oppilastoverien taholta, mutta myös opettajat saattavat osua arkaan paikkaan. Tällaista vähemmän rikkaasta kodista olevaa saattoi opettajakin muistuttaa huonosta menestyksestä sanomalla, että sinähän olet vapaaoppilas.

75 vuotta sitten tapahtunut on vieläkin muistissa. Jo ensimmäisellä kouluviikolla, kun opettajalle seisaaltaan piti kertoa nimi, niin opettaja sanoi, että kyllä Kustu Kylmänen olisi hieno nimi. Tuo Kustu seurasi nimenäni koko kolmevuotisen ajan, jonka Oulun lyseossa opiskelin.

Yksi oppilastovereista jaksoi muistuttaa paikatuista kamppeista ja samoista monoista kesää talvea.

Ensimmäisellä kouluviikolla ilmoitin opettajalle isäni olevan betonimies. Opettaja alkoi nauraa kysyen, onko sinun isäsi betonista. Koitin selventää opettajalle sileistä lattioista, miten 10-vuotias osasi, koko luokan nauraessa opettajan kysymykselle.

Kerroin isälleni. Hän totesi etteivät kaikki opettajat ole fiksuja ja viisaita sanoissaan. Niin on aika kulunut; kun terveyskeskuksessa joku ohi mennessään kysäisi oletko sinä Kustu, sanoin etten ole.

Aarre Olavi Kylmänen

Oulu

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.