Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

On kä­sit­tä­mä­tön­tä, että meille ker­ro­taan maamme hal­li­tuk­sen suun­nas­ta itä­ra­jan sul­ke­mi­sen olevan mah­do­ton­ta

19.9.2022 alkaen Suomi on ainoa maa EU:ssa, jonka kautta venäläiset pääsevät turistiviisumilla EU-alueelle. Tämä on häpeällinen tilanne, me päästämme tänne venäläisiä juhlimaan ja shoppailemaan samaan aikaan, kun Venäjä tekee sotarikoksia Ukrainassa. On käsittämätöntä, että meille kerrotaan maamme hallituksen suunnasta itärajan sulkemisen olevan mahdotonta.

Pakotteiden täytyy tuntua myös tavallisten venäläisten elämässä. Iso osa maahan tulevista venäläisistä ei ole kuitenkaan tavallisia kansalaisia, vaan varakasta eliittiä, joilla on rahaa reilusti. Suomen kautta lennetään bilettämään muualle Eurooppaan. Helsingin lentoaseman parkki täyttyy toinen toistaan hienommista autoista.

Rajan sulkeminen on myös turvallisuuskysymys. On selvää, etteivät kaikki turistit tule tänne länsitavaran perässä. Sotaa käyvän maan turisteihin ei pidä suhtautua liian sinisilmäisesti. Sanna Marin sanoi viime viikolla EU-parlamentissa: ”Pakotteiden on näyttävä myös tavallisten venäläisten arjessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.