Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

On häpeä, jos Ai­no­las­ta luo­vu­taan – vanhat pe­rin­tei­set tilat ja niiden käyttö mu­seo­ti­loi­na on Eu­roo­pas­sa yl­pey­den aihe

Kaupunginhallituksen konsernijaosto asetti Ainolan museorakennuksen myyntiin. Yksityinen yritys tarjosi yli 600 000 euroa. Firma haluaisi muuttaa perinteikkään kaikille oululaisille kuuluvan Ainolan toimistotiloikseen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja lähes ”siunasi” ehdotuksen. On vähintään ihmeellistä, että perinteitä kunnioittava keskustapuolue olisi laajemmalti ehdotuksen takana. Toisaalta kaupunginhallituksen puheenjohtaja on myös konsernijaoston puheenjohtaja. Hän ja varsin pieni päättäjäjoukko hyväksyivät yllättäen ehdotuksen Ainolan myynnistä.

Kaupunginhallituksella on mahdollisuus perua myyntipäätös, kun se hyväksyy Luupin hankesuunnitelman. Näin tärkeä periaatekysymys olisi kuulunut ehdottomasti valtuuston hyväksyttäväksi. Konsernijaoston tehtäväkuvaa on tarkistettava. Alkuperäinen tarkoitus ei ollut tehdä siitä näin suurta päättäjää.

Koko museokysymys (Luuppi) on ratkaistava.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.