Jääkiekko: Kuun­te­le suoraa lä­he­tys­tä Kär­pät–TPS-ot­te­lus­ta

Päätoimittajan kolumni: Kou­lu­jen le­vot­to­muus kertoo siitä, että ai­kui­set eivät ole kan­ta­neet vas­tuu­taan

Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oma­lää­kä­riä ei pidä haudata – iso osa so­te-pal­ve­luis­ta tullaan aina hoi­ta­maan kas­vok­kain pal­ve­lua tar­vit­se­van ja am­mat­ti­lai­sen kesken

Taas kerran eduskunta puurtaa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta ja alueilla tohistaan. Nyt alueet ovat hyvinvointialueita – eivät kuntayhtymiä, keskuskaupunki-isäntäkuntia eivätkä maakuntia.

Pohjois-Pohjanmaalla käynnistyi viime syksynä POPsote-hanke, johon yhteiskunta satsaa 16 miljoonaa euroa. POPsote ei muodollisesti ole kytköksissä sote-uudistukseen. Paitsi että sitä tehdään samanaikaisesti ja että sillä tuetaan ”sote-uudistuksen valmistelua tukevia kehittämistoimia”. Hankkeessa on useita alahankkeita, joihin voi tutustua POPsoten verkkosivuilla.

Ehdotus sote-uudistukseksi ei kerro, miten ratkaistaan sen keskeiset tavoitteet: nopea hoitoonpääsy, sujuvat hoitoketjut, yhdenvertaiset ja laadukkaat palvelut tai peruspalvelujen parantaminen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.