Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oma­ko­ti­ta­lo­kaa­voi­tus Oulun ve­to­voi­ma­te­ki­jäk­si – onko meillä varaa me­net­tää ve­ron­mak­sa­jia puut­tu­vien tont­tien vuoksi?

Oulussa kannattaa lisätä omakotitalotonttitarjontaa ja olemassa olevien omakotitonttien tarjonnan markkinointia. Koronankin vaikutuksesta omakoti- ja vapaa-ajan tonttien tarvitsevien määrät ovat nousussa.

Oulun kaupungin tämän hetkisen suunnitelman mukaan lisähaku järjestetään 23.11.2020 kello 8.00–25.11.2020 kello 16.00.  Omakotitonttien luovutustavoite tälle vuodelle on 120 kappaletta.

Tulijoita on myös esimerkiksi Oulunsaloon ja Yli-Iihin; onko meillä varaa menettää potentiaalisia veronmaksajia puuttuvien tonttien vuoksi?

Jos lisävoimaa tarvitaan kaavoitukseen ja lupien käsittelyyn, kannattaa mallia ottaa Kuusamosta: siellä uusia rakennuslupien hurjan kasvun johdosta on palkattu lisätyövoimaa.

"Oulu tarjoaa luontokaupungin rauhallisuuden ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnan keskuskaupungin palvelut."

Jo nyt on nähtävissä mielikuvien maaseudusta muuttuvan aiempaa monipuolisemmiksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.