Eduskuntavaalit: Kisa kan­sa­ne­des­ta­ja­pai­kois­ta on kova, näin Oulun vaa­li­pii­rin pii­ri­joh­ta­jat en­na­koi­vat vaalin lop­pu­tu­los­ta

Kommentti: Tyy­ty­mät­tö­myys pa­kot­taa Kärpät muu­tok­siin – ur­hei­lu­puo­len johto siirtyy uusiin käsiin

Luitko jo tämän: OYSin nuo­ri­sop­sy­kiat­rian osas­tol­la ryh­dyt­tiin toimin avin tar­kis­tus­käyn­nin jälkeen

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Omaan napaan tui­jot­ta­mis­ta pe­rus­tel­laan it­se­mää­rää­mis­oi­keu­del­la

Koronapandemia tuli jäädäkseen. Saimme riesaksemme vielä omikronin, ja sen jälkeen etsiytyy tänne muitakin vaarallisia viruksia. Ei tiedetä vielä, riittääkö omikron vähentämään rokotusvastaisuutta. Vastaisuudelle on sekä perusteltuja että perusteettomia syitä. Yksi perusteettomista on vinoutunut käsitys itsemääräämisoikeudesta.

Kun taloyhtiön hallitus kieltää parveketupakoinnin, niin tupakoitsijat puolustautuvat itsemääräämisoikeudella. Kun rokotuksien vastustajat vetoavat mutu- ja huhu-perusteisiin, hekin vetoavat itsemääräämisoikeuteen, samoin huumekäytön puolustajat vaatiessaan, että ihminen saa itse päättää omasta kehostaan ja mielestään. Omaan napaan tuijottaminen perustellaan itsemääräämisoikeudella.

Virallisen ohjauksen irrallinen lause on ympäripyöreä ja todella hämäävä. "Itsemääräämisoikeudella tarkoitetaan yksilön oikeutta määrätä omasta elämästä ja oikeutta päättää itseään koskevista asioista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.