Mainos

Olym­pia­ur­hei­li­ja Mika Pou­ta­lan 3 vinkkiä on­nis­tu­nee­seen hiih­to­lo­maan lasten kanssa – ”Yh­des­sä vie­tet­ty aika, uudet ko­ke­muk­set ja seik­kai­lut ovat loman suola”

Koulujen talviloma eli hiihtoloma on täällä taas pian! Miltä kuulostaisi monipuolisten aktiviteettien, kuten laskettelun, lumikenkäilyn tai talvipyöräilyn kokeileminen lähitunturissa? Iso-Syötteellä lomaillut olympiaurheilija Mika Poutala jakaa omat vinkkinsä, mitä yhdessä perheen kanssa kannattaa tehdä.

Mika Poutalan perhe majoittui lomallaan Iso-Syötteellä rinteiden alla sijaitsevassa KIDE Hotellissa. ”Tästä on todella helppo singahtaa mäkeen, vaikka vain lyhyeksikin aikaa.”
Mika Poutalan perhe majoittui lomallaan Iso-Syötteellä rinteiden alla sijaitsevassa KIDE Hotellissa. ”Tästä on todella helppo singahtaa mäkeen, vaikka vain lyhyeksikin aikaa.”

Kysyimme hiljattain lomaa perheensä kanssa Iso-Syötteellä viettäneen olympiaurheilija Mika Poutalan ajatuksia hiihtolomasta.

”Lapsuuteni hiihtolomista on jäänyt mieleen yhdessä rinteessä vietetty aika äitini ja isoveljeni kanssa. Vaikka yksinhuoltajaäidin resurssit olivat rajalliset, laskureissuissa käytiin aina pari-kolme kertaa talvessa.”

Suuntana olivat lähellä sijainneet Etelä-Suomen hiihtokeskukset, joissa Poutala aloitti laskettelun suksilla. Nykyisin alla on useimmiten lumilauta. Vaikka ammattiurheilijan uran aikana laskeminen oli harvinaisempaa, tuli Poutalalla silti käytyä rinteessä aina vähintään kilpailukauden päätyttyä keväisin.

Nykyisin Poutalan parhaita laskukavereita ovat omat pojat Eliel, 10, ja Manuel, 7, jotka otettiin heti pienestä pitäen mäkeen mukaan. Tytär Mariel, 1, keskittyy tänä talvena vielä lähinnä pulkkailuun.

Poutalan perhe laskettelemassa Iso-Syötteen hiihtokeskuksessa.
Poutalan perhe laskettelemassa Iso-Syötteen hiihtokeskuksessa.

Sanni-vaimon ja lasten kanssa lomaillessa perheelle on tärkeintä yhdessä tekeminen ja monipuoliset aktiviteetit.

”Hiihtolomalla laskettelu on ykkösjuttu, mutta haluamme myös yhteisiä uusia elämyksiä ja kokemuksia. Iso-Syötteellä kokeilimme Elielin kanssa talvipyöräilyä fatbikeilla. Luminen kansallispuisto pyörän selästä oli hieno kokemus, joka jää varmasti mieleen. Koko perheenä seikkailimme Teerivaaran huipulle, ja vaikka matkanteko porukalla oli välillä hikistä, yhdessä saavutettu vaaran huiputus palkitsi meidät kaikki ruhtinaallisesti.”

Manuel(vas.), Eliel, Sanni ja Mariel Poutala Teerivaaran kierroksella.
Manuel(vas.), Eliel, Sanni ja Mariel Poutala Teerivaaran kierroksella.

Nykyään loman onnistumiseen lasten kanssa vaikuttaa suuresti myös tekemisen helppous ja käytännöllisyys. Iso-Syötteellä perhettä viehätti palveluiden läheisyys.

”Majoituimme rinteiden alla sijaitsevassa KIDE Hotellissa, josta oli todella helppo singahtaa mäkeen, vaikka vain lyhyeksikin aikaa. Kahden hotellihuoneen yhdistelmä toimi meille loistavasti, sillä saimme viettää porukalla aikaa, toisaalta pystyimme antamaan lapsille ja aikuisille omaakin tilaa.”

Rinteiden lisäksi myös muut aktiviteetit, kuten hiihtoladut, vaellus- ja talvipyöräreitit lähtevät Iso-Syötteellä aivan KIDE hotellin vierestä. Loistavaksi plussaksi Poutala mainitsee myös discoelämän puuttumisen, sillä kaikkialle saattoi mennä hyvillä mielin lasten kanssa, eikä afterski-meininki häirinnyt viikonloppunakaan.

Eliel Poutala kokeilemassa talvipyöräilyä
Eliel Poutala kokeilemassa talvipyöräilyä

Mika Poutalan top 3 vinkit hiihtolomalle:

1. Valitkaa hiihtolomakohde teille tärkeimmän aktiviteetin perusteella, mutta kokeilkaa myös jotain uutta! Haastakaa itsenne ja perheenne, menkää hiihtokouluun, kokeilkaa lumikenkäilyä, tehkää patikkaretki tai käykää moottorikelkka-ajelulla. Uuden kokeileminen palkitsee ja tekee lomasta erityisen mieleenpainuvan.

2. Valitkaa hotellimajoitus mökin sijaan. Valmiiksi katettu aamiaispöytä ja iltaisin lämmin sauna ovat todellista luksusta lomalla. Iso-Syötteellä KIDE Hotellin sijaintia ei lapsiperheenä lomaillessa voita mikään, kun auton pakkailun ja siirtymien hikoilun voi unohtaa ja lasten kanssa on rinteillä- tai takaisin tauolla muutamassa minuutissa. KIDE Hotelli äänestettiin myös Suomen parhaaksi lasketteluhotelliksi 2021 maailmanlaajuisissa World Ski Awardseissa.

3. Lasten kanssa lomaillessa muistakaa kärsivällisyys. Yhdessä vietetty aika, uudet kokemukset ja seikkailut ovat loman suola, mutta vaativat välillä myös yhteistä tsemppihenkeä. Aina kaikkea ei tarvitse tehdä riemusta kiljuen, mutta toisia kannustamalla saadaan lopulta yhteinen voittajafiilis!

Hiihtokeskus Iso-Syöte on suomalainen perheyritys, joka haluaa tarjota laskettelun, lumilautailun ja muun aktiivisen yhdessä tekemisen riemuja kaikenikäisille. Meillä hiihtoloma on aina hiihtoloma, vietitpä sitä millä tahansa muotoa ulkoillen ja lähimmäistesi seurasta nauttien! 

Varaa nyt tekemisen täyteinen reissu tunturiin: www.isosyote.fi/hiihtoloma