Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

OLS on poh­joi­sen jää­pal­lon ainoa soih­dun­kan­ta­ja, Lapista laji on jo käy­tän­nös­sä ka­don­nut – "Ha­luam­me pitää lii­ga­jouk­kueen, se täytyy tehdä ju­nio­ri­työn kautta"

Myös OLS:lla oli omat vaikeutensa joukkueen kasaamisessa.

Oulu
Seurajohtaja Samuli Niskanen (kesk.) lupaa, ettei OLS luovuta, vaikka pohjoisen jääpallon tilanne näyttää heikolta. Alkuviikosta Niskanen kävi palloilemassa OLS:n liigajoukkueen harjoituksissa.
Seurajohtaja Samuli Niskanen (kesk.) lupaa, ettei OLS luovuta, vaikka pohjoisen jääpallon tilanne näyttää heikolta. Alkuviikosta Niskanen kävi palloilemassa OLS:n liigajoukkueen harjoituksissa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Suomalaisen jääpallon taantumista ja hiipumista entistä syvempään railoon on pelätty vuosikymmenien ajan, mutta nyt lyhdyt alkavat sammua etenkin pohjoisessa – lajin entisellä mahtialueella.

Vielä reilut 15 vuotta sitten maajoukkue vilisi pohjoisen pelaajia. Liigassa tahkosivat OLS, OPS, Vastus Kemistä ja Tornion Pallo-Veikot. Olipa ToPV:lla oma kunnianhimoinen projektinsa Haaparannan kanssa, minkä johdosta kahden kaupungin joukkue pelasi kivikovaa Ruotsin Elitserieniä.

Vuosituhannen ensimmäisen kymmenvuotisjakson aikana OLS:n ja ToPV:n väliset SM-finaalit Pakkalan tekojäällä ja Gränsvallenilla houkuttelivat lehtereille tuhansia katsojia.

Vuonna 2007 liigapaikasta luopui Vastus. Jo kauan ennen sitä jääpallotoiminta oli tyystin loppunut perinteiseltä lajipaikkakunnalta Rovaniemeltä, mistä ponnistivat muun muassa Petteri Lampinen ja Tommy Österberg.

Keväällä 2010 OPS nosti kädet pystyyn.

Torniossa ensin pääsarjatason jääpallo loppui ToPV:lta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.