Pääkirjoitus: Joh­ta­jan yli­herk­kä nahka ei tar­vit­se eri­tyis­suo­je­lua

Kolumni: Eläin­har­ras­tuk­set kai­paa­vat puh­dis­tus­ta ja "gu­ru­jen" me­ne­tel­mien tiukkaa ar­vioin­tia

Jääkiekko: Kaleva sel­vit­ti, mistä Kärp­pien 2000-lu­vun poh­jois­suo­ma­lai­set ovat läh­töi­sin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

"Oli odo­tet­ta­vis­sa, että tämä kesä tulee olemaan hil­jai­sem­pi" – Tu­ris­tien määrät not­kah­ti­vat Koil­lis­maal­la, mök­ki­vuok­raus ollut vai­sum­paa koko maassa

Koillismaalla kesämatkailijoiden määrät laskivat hieman viime kesästä. Koronapandemiaa edeltävään aikaan nähden matkailu on kuitenkin kasvussa.

Turisteja on liikkunut Koillismaan alueella viime kesään verrattuna vähemmän. Koronapandemian aikana kotimaan matkailu lisääntyi räjähdysmäisesti ja se näkyi muun muassa kansallispuistojen ja luonnonsuojelualueiden kävijämäärissä.

Kuusamon Metsähallituksen luontopalveluiden puistonjohtaja Sari Alatossava kertoo, että tämän kesän tarkkoja tilastoja kävijämääristä ei ole vielä saatavilla.

Alatossava kuitenkin arvioi, että kävijämäärissä on ollut laskua viime vuoteen verrattuna jonkin verran.

– Jo ennen koronaa kansallispuistojen ja monien suojelualueiden käyntimäärät kasvoivat. Kasvu oli kuitenkin tasaista. Kahden edellisen vuoden aikana käyntimääriin tuli isot hyppäykset, mutta nyt se kupla puhkeaa ja nyt ollaan taas takaisin siellä koronaa edeltävän ajan käyntimäärissä, sanoo Alatossava.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.