Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Oi­keal­la hen­git­te­lyl­lä avanto hal­tuun! Hen­gi­tys­mes­ta­ri Magnus Ap­pel­berg oppi itse pu­li­koi­maan avan­nos­sa jopa puoli tuntia

Elämä on heitellyt Magnus Appelbergia moneen. Läheltä liippasi, että miehestä olisi tullut insinööri. Mutta tulikin tanssija ja tämän jälkeen hengittämisen ja kylmänkestävyyden mestari, joka oleilee talvivesissä kuin saukko.

Oulu
Magnus Appelbergin vinkit hengittämiseen.
Video: Sini Salmirinne

"Elämässä tapahtuu niin paljon asioita  - ja usein asioita, joita en osannut kuvitellakaan ja vielä paljon parempia asioita, kuin osasin odottaa!"

Näin kertoo Magnus Appelberg, jota on Kimi Räikkösen tavoin nimitetty jäämieheksi.

"Ei siksi, että ilmaisuni olisi yhtä neutraalia kuin Räikkösellä, olen vähän värikkäämpi", nauraa Appelberg.

Magnus Appelberg kiinnostui kehon ja mielen yhteispelistä nuorena tanssiopiskelijana. Myöhemmin elämään tuli jooga. Joogaopintojen ohessa Appelberg koki ahaa-elämyksen, kuinka hengitystä säätelemällä hän pystyi rauhoittamaan autonomista hermostoa ja verenkiertoa.

Appelberg harrasti avantouintia, mutta ei ollut siinä mestari. Hän alkoi soveltamaan hengitysharjoituksia avantouintiin ja uintimatkat jäisessä vedessä pitenivät 50 metristä 200 metriin.

Kun Magnus aloitti hengitysharjoitukset vartti ennen avantoon menemistä ajat avannossa pitenivät entisestään. Nyt hän pysyy oleilemaan jäävedessä vaikka puoli tuntia, ja kilometrin matkauinti onnistuu helposti.

Appelberg vieraili Oulussa käydessään Radio Kalevassa, ja kertoi kuinka hän taltutti kylmät vedet, kuinka oikeanlainen hengittäminen on kaikki kaikessa ja miten kuka tahansa voi ottaa kylmät vedet haltuun.

Toimittaja on Sini Salmirinne.