Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nyt on aika kes­kus­tel­la mie­len­ter­veys­pal­ve­lui­den pa­ran­ta­mi­ses­ta

Nyt on aika keskustella mielenterveyspalveluiden parantamisesta. Miten kehitetään yhteistyötä sosiaalitoimen, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä? Palvelua voi arvioida objektiivisesti ja totuudellisesti ainoastaan avaamalla mitä hoito- ja kuntoutumisprosessin sisällä tapahtuu ja selvittämällä minkälaiset rakenteet ja ketkä toimijat tuottavat parhaan tuloksen.

Perusedellytyksiin kuuluu tehtävien ja vastuiden selkeä määrittely ja eri ammattikuntien kunnioittaminen ja arvostaminen. Jokaisella työntekijällä on omat vahvuutensa erilaisten koulutusten lisäksi. Myös asiantuntijoiden hallinnollinen koulutus tulee hyödyntää järkevästi ja oikeudenmukaisesti.

Hyvä palvelustrategia takaa tarvittavat resurssit ajan, työrauhan ja koko toimintaympäristön suhteen. Integraatio on perustavoitteisiin tähtäävää hyvää yhteistyötä. Sitä ei pidä häiritä ja vaikeuttaa väärin perustein tehdyillä hallinnollisilla rakenteilla. Rakenteiden on tuettava työntekijöitä. Ne eivät saa vaikeuttaa yhteistyötä ja lisätä stressiä vaativassa työssä. Ei ole kysymys vastakkainasetteluista, jos eri ammattikunnat tuovat esille omia tarpeitaan ja perusedellytyksiä hyvälle työlle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.