Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Tilaajille

Nuoret ryn­nis­ti­vät vaa­leis­sa, ja Oulun vaa­li­pii­rin kan­san­edus­ta­jien kes­ki-ikä laski – ou­lu­lais­ten kan­san­edus­ta­jien määrä kak­sin­ker­tais­tui ja on nyt rei­lus­ti yli puolet

Ensikertalaisten määrä Oulun vaalipiiristä eduskuntaan valituista kasvoi, mikä nuorensi edustajien keski-ikää.

Ensikertalaisten määrä Oulun vaalipiiristä eduskuntaan valituista kasvoi, mikä nuorensi edustajien keski-ikää. Oululaisia edustajia eduskunnassa nähdään nyt tuplamäärä aiempaan verrattuna.

Oulun vaalipiirin kansanedustajistossa tapahtui kohtuullinen verenvaihdos ja nuorennusleikkaus sunnuntain eduskuntavaaleissa. Uusia kansanedustajia eduskuntaan valittiin kahdeksan 18:sta. Tosin kaksi heistä, vasemmistoliiton Merja Kyllönen Suomussalmelta ja sosiaalidemokraattien Raimo Piirainen Kajaanista palasivat eduskuntaan välikausien jälkeen.

Edellisestä eduskunnasta vaalipiirin edustajista ei saanut uusittua paikkaansa viisi ehdokasta: paltamolainen Marisanna Jarva (kesk.), sotkamolainen Timo V. Korhonen (kesk.), muhoslainen Pirkko Mattila (sin.), kuusamolainen Ulla Parviainen (kesk.) ja kajaanilainen Eero Suutari (kok.).