Nousua met­säs­tä­nyt AC Oulu teki mojovat tappiot – seuran hal­li­tus kuit­ta­si tappiot omasta pus­sis­taan

AC Oulu aloittaa sarjakautensa Ykkösessä lauantaina, kun se kohtaa kotikentällään Gnistanin.
AC Oulu aloittaa sarjakautensa Ykkösessä lauantaina, kun se kohtaa kotikentällään Gnistanin.
Kuva: Pekka Peura

AC Oulu Oy:n tilikausi 1.12.2018–30.11.2019 oli 174 578,86 euroa tappiollinen. Tilikauden aikana liikevaihto kasvoi 471 069,94 eurosta 574 232,13 euroon. Oululaisseura haki sarjanousua jalkapalloliigaan kovin satsauksin, mutta kaudesta tuli pannukakku.

– Kausi 2019 meni huonosti kentällä ja se heijastui myös talouteen. Tappiota tuli liikaa, mutta kuten hallitus oli luvannut, asiat hoidettiin. Kun nykyinen kausi aloitettiin, seuralla ei ollut yhtään laskua tai palkkaa maksamatta. Samalla kuitenkin päätettiin, että kulurakennetta eli pääasiassa henkilöstökuluja lähdetään laskemaan, seuran puheenjohtaja Ville Puukka kertoo.

AC Oulu ilmoitti jo keväällä leikkaavansa jokaisen työntekijänsä palkkoja koronapandemian takia ainakin heinäkuuhun saakka.

– Pystyimme sopeuttamistoimen avulla välttämään irtisanomiset. Kukaan ei ole valittanut asiasta ja näen, että tämä kokemus on hitsannut meitä vielä enemmän yhteen. Teemme loppukauden osalta päätöksiä myöhemmin, kun tiedämme lisää rajoituksista ja mahdollisista tukimuodoista, Puukka sanoo.

AC Oulun sarjakausi Ykkösessä alkaa lauantaina, kun se isännöi kotikentällään Gnistania.