Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Nordic Urban ei ha­lun­nut eroon Kii­ke­lin kyl­py­lä­hank­kees­ta

Kalevan pääkirjoituksessa ”Jappasuksi meni taas” (1.12.) käsitellään yhtiömme Nordic Urban Oy:n Kiikeliin kaavaileman merikylpylän vaiheita. Kirjoituksessa todetaan, että: ”Hidastelu johtui pitkälti helsinkiläisen Nordic Urban -yhtiön päättämättömyydestä”.

Väite antaa kuitenkin väärän kuvan viivästyksestä. Hankkeen siirtyminen  johtui, kuten pääkirjoituksessa toisaalla todetaan, siitä että ”ensin korona, sitten taloustaantuma” vaikeuttivat hankkeelle neuvoteltua kiinteistörahoitusta.

Olihan yhtiömme jo kahdesti saanut rahoitusindikaatiot, jotka olemme myös kaupungille esittäneet.

Pääkirjoituksessa esitetään lisäksi, että ”hankkeesta eroon halunnut Nordic Urban lisäsi jappasua tekemällä yllättäen esisopimuksen hankkeen myymisestä oululaiselle yrittäjälle Sinikka Iknille. Altaat olisi toteutettu torinrannan sijaan viiden kilometrin päähän Toppilansalmeen”.

Väite siitä, että Nordic Urban olisi halunnut eroon hankkeesta ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Nordic Urban toivoi, että Ikni taustajoukkoineen olisi vastannut Kiikeliin hankkeen kiinteistörahoituksesta.

Olemme saaneet useissa muissa kaupungeissa oleville merikylpylähankkeille paikallisen kiinteistörahoittajan, mutta Ikniä lukuun ottamatta oululaiset rahoittajat eivät osoittaneet kiinnostusta hankkeeseen.

Selvyyden vuoksi on hyvä muistuttaa myös siitä, että Nordic Urban ei ole ollut missään vaiheessa siirtämässä hanketta Toppilansalmeen. Kalevallekin on näytetty kyseinen aiesopimus, joka koskee nimenomaan Kiikelin rakennettavaa hanketta.

Eihän suunnitellun ja luvitetun hankkeen ”siirtäminen” toiseen paikkaan ole edes teoriassa mahdollista.

Olemme edelleen sitä mieltä, että ympärivuotinen uimamahdollisuus Kiikelissä, keskustan välittömässä läheisyydessä parantaisi Oulun viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta ja että merikylpylällä olisi huomattava kysyntä.

Toivommekin oululaisten puolesta, että Oulun kaupunki löytää tavan toteuttaa hanke.

Petteri Lautso

Hankepäällikkö

Nordic Urban Ltd