Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Jap­pa­suk­si meni taas – Me­ri­kyl­py­läl­le et­sit­tä­vä uusi ra­ken­ta­ja

Merikylpylän rakentaminen Kiikelin saaren kupeeseen Oulun torinrantaan on saanut ylleen oululaisten hyvin tunteman jappasun piirteitä. Murresana viittaa päätöksenteossa tilanteisiin, jossa hanke kuin hanke saattaa viivästyä ja muuttaa muotoaankin – eikä toteutumisesta ole varmuutta.

Kiikelin merikylpylää on puuhattu viiden vuoden ajan, mutta valmista ei ole saatu. Hidastelu johtuu pitkälti helsinkiläisen Nordic Urban -yhtiön päättämättömyydestä. Yhtiö voitti tontinluovutuskilpailun keväällä 2018 Allas Sea Pool -suunnitelmalla, jossa kylpemään ja uimaan piti päästä keväällä 2020, kolme ja puoli vuotta sitten.

Oulu varasi tuolloin muutostöille 1,5 miljoonan euron määrärahan ja myönsi käyttöoikeuden vesialueille, mutta muutoin kylpylän rakentaminen ja toiminnan pyörittäminen annettiin kaupalliselle toimijalle. Nordic Urban oli aiemmin toteuttanut Katajanokan merialtaan Helsinkiin eli osaamista takana oli.

Nordic Urbanin suunnitelmat Oulussa sekoitti ensin korona, sitten taloustaantuma ja sen myötä kohonneet lainakustannukset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.