Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Polttoaine: Die­se­lin hinta painui Poh­jois-Poh­jan­maal­la­kin alle kahden euron

Nii­nis­tö esitti Pu­ti­nil­le vakavan huo­len­sa ti­lan­teen kär­jis­ty­mi­ses­tä Venäjän ja Uk­rai­nan rajalla

Bryssel/Moskova
Presidentin kanslian tiedotteessa kerrotaanSauli Niinistön soittaneen Vladimir Putinille tiistaina. Arkistokuva.
Presidentin kanslian tiedotteessa kerrotaanSauli Niinistön soittaneen Vladimir Putinille tiistaina. Arkistokuva.
Kuva: Matti Porre

Presidentti Sauli Niinistö on esittänyt Venäjän presidentille Vladimir Putinille vakavan huolensa tilanteen kärjistymisestä Venäjän ja Ukrainan rajalla joukkojen siirtelyn myötä.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan presidentit kävivät tänään illalla pitkän puhelinkeskustelun, jossa he puhuivat muun muassa jännittyneestä tilanteesta Krimin niemimaalla ja Venäjän ja Ukrainan rajalla.

Venäjä on viime aikoina keskittänyt sotajoukkojaan Ukrainan rajoille, mikä on kasvattanut pelkoja Ukrainan sodan kiihtymisestä. Niinistö toi esiin tarpeen keskusteluille ja toimille jännitteiden vähentämiseksi.

Putin puolestaan kertoi aiemmin tänään käymästään keskustelusta Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kanssa ja myös presidenttien suunnitellusta tapaamisesta.

Niinistö kertoi Putinille aloitteestaan Helsingin hengen vahvistamiseksi vuonna 2025, ja presidentit kävivät siitä keskustelun myönteisessä hengessä. Niinistö esitti hiljattain ajatuksen vuonna 1975 Helsingissä pidetyn Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssin 50-vuotisjuhlakokouksen pitämisestä.

Presidenttien keskustelussa olivat esillä myös venäläisen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin vankilaolot.