Niemen kärki tulessa Ke­mi­jär­vel­lä, Ina­ris­sa paloi syr­jäi­sel­lä saa­rel­la – Huo­nos­ti sam­mu­te­tut nuotiot si­toi­vat pe­las­ta­jia tun­neik­si kii­rei­se­nä maa­nan­tai­na

Lapissa epäillään syttyneen kaksi maastopaloa huonosti sammutetuista nuotioista maanantaina.

Iltapäivällä Inarissa paloi syrjäisellä, asumattomalla saarella järven Nellimin puoleisessa päässä.  Pelastuslaitos sai ilmoituksen savuhavainnosta toisella saarella asuvilta. Pumpuin ja letkuin varustautuneella venepartiolla kesti noin tunnin päästä palopaikalle, jossa palo oli levinnyt noin viiden hehtaarin alueelle.

Kemijärvellä Ulkuniemessä Salmenkummussa paloi maanantaina alkuillasta noin 50 metriä leveä ja 70 metriä pitkä alue niemen kärjessä. Ilmoitus savuhavainnosta tuli ohikulkijalta. Pelastuslaitos rajasi ja sammutti palon. Palo uhkasi mökkiä, mutta palosta ei lopulta aiheutunut henkilö- tai omaisuusvahinkoja.

Paloon hälytettiin yksiköitä Kemijärveltä, Pelkosenniemeltä ja Rovaniemeltä. Jälkisammutustyöt kestivät iltaan saakka.

Lapin pelastuslaitoksen päivystävä paloesimies Pekka Siivola muistuttaa, että koko Lapissa on nyt metsäpalovaroitus. Avotulen teko on kielletty.

Kiellon noudattaminen on nyt erityisen tärkeää, kun helteiden arvioidaan jatkuvan vielä pitkään. Kemijärven ja Inarin sammutustyöt sitoivat pelastajia useiksi tunneiksi.

Hirvi ja parvekelasit työllistivät myös

Lapin pelastuslaitoksella on ollut maanantaina kiireistä erilaisten tehtävien parissa.

Rovaniemellä palokuntaa työllisti viime viikonloppuna palaneen omakotitalon rauniot, jotka alkoivat savuttaa uudelleen. Lisäksi Rovaniemellä oli Kemintiellä peräänajo. Lainaanrannassa sammutusyksikkö kävi nostamassa putoamisvaarassa olleet parvekelasit.

Utsjoella pelastuslaitos kävi hakemassa Tenojoen virtaan ajautuneen kuolleen hirven. Posiolla pelastajien apua ei lopulta tarvittu, kun työmaalautalla ajelehtineet henkilöt pääsivät omin avuin rantaan.

Kaikkiaan pelastuslaitoksella on ollut toistakymmentä hälytystä.

Uutista päivitetty 22.6. kello 22.04 tiedoilla muista hälytyksistä.