Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Netissä ak­ti­voi­tu­nut ve­gaa­ni­lii­ke aikoo jär­jes­tää mie­len­osoi­tuk­sen Ra­nual­la tu­le­va­na vii­kon­lop­pu­na – tem­pauk­sen puu­ha­mie­hen mukaan eläin­puis­tot ovat "vas­tuut­to­mia ja te­ko­py­hiä"

Viral Vegans -liikkeen keulahahmo on helsinkiläinen Benjamin Pitkänen. Hän tuli tunnetuksi protestoimalla Helsingissä pikaruokaravintolan avajaisissa marraskuussa 2021.

Vegaaniaktivistiverkosto Viral Vegans kertoo järjestävänsä mielenosoituksen Ranuan eläinpuistolla maaliskuun ensimmäisen viikonlopun lauantaina. Asiasta on tiedotettu muun muassa pikaviestipalvelu Twitterissä.

Soitimme Viral Vegans ry:n puuhamiehelle, 25-vuotiaalle helsinkiläiselle Benjamin Pitkäselle, keskiviikkona 1. maaliskuuta.

Mistä on kyse ja miksi juuri tämä eläinpuisto on kohteenanne?

– Ollaan oltu Korkeasaaressa (Helsingissä) Tiikerien yön aikana pitämässä mielenosoitusta, tässä on sama ajatus.

– Pidämme tekopyhänä, että Ranuan ja Korkeasaaren eläintarhat kertovat olevansa vastuullisia, vaikka ne tarjoilevat eläinperäisiä ruokia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.