Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Netissä ak­ti­voi­tu­nut ve­gaa­ni­lii­ke aikoo jär­jes­tää mie­len­osoi­tuk­sen Ra­nual­la tu­le­va­na vii­kon­lop­pu­na – tem­pauk­sen puu­ha­mie­hen mukaan eläin­puis­tot ovat "vas­tuut­to­mia ja te­ko­py­hiä"

Viral Vegans -liikkeen keulahahmo on helsinkiläinen Benjamin Pitkänen. Hän tuli tunnetuksi protestoimalla Helsingissä pikaruokaravintolan avajaisissa marraskuussa 2021.

Vegaaniaktivistiverkosto Viral Vegans kertoo järjestävänsä mielenosoituksen Ranuan eläinpuistolla maaliskuun ensimmäisen viikonlopun lauantaina. Asiasta on tiedotettu muun muassa pikaviestipalvelu Twitterissä.

Soitimme Viral Vegans ry:n puuhamiehelle, 25-vuotiaalle helsinkiläiselle Benjamin Pitkäselle, keskiviikkona 1. maaliskuuta.

Mistä on kyse ja miksi juuri tämä eläinpuisto on kohteenanne?

– Ollaan oltu Korkeasaaressa (Helsingissä) Tiikerien yön aikana pitämässä mielenosoitusta, tässä on sama ajatus.

– Pidämme tekopyhänä, että Ranuan ja Korkeasaaren eläintarhat kertovat olevansa vastuullisia, vaikka ne tarjoilevat eläinperäisiä ruokia.

Tarkoitat, että asiakkaille myydään ja tarjoillaan eläinperäisiä ruokia?

– Niin juuri. Tilanne on se, että eläinpuistossa voi yhtäältä ihailla eläimiä ja toisaalta syödä niitä. Tämä osoittaa, kuinka rikki eläinsuhteemme on.

Pitkänen kertoo, että he ovat lähestyneet Ranuan eläinpuistoa ja kertoneet näkemyksestään.

– Saimme sieltä vastuksen, joka ei kuitenkaan muuta kantaamme. Olisi ollut hienoa, että tätä mielenosoitusta ei olisi tarvinnut järjestää, mutta [eläinpuiston vastauksen perusteella] sille on edelleen tarve.

Vegaaniaktivisti Pitkänen kertoo käyneensä puhumassa veganismista ja eläinten oikeuksista "kymmenissä kouluissa ja erilaisissa tilaisuuksissa". Jotkut saattavat muistaa hänet vuoden 2021 lopulla tapahtuneesta välikohtauksesta Helsingissä.

Tuolloin Itäkeskukseen avattiin kansainvälisen pikaruokaketju Kentucky Fried Chickenin ravintola.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.