Voimanosto: Al­zhei­me­rin tauti py­säyt­ti kem­pe­le­läi­sen voi­ma­mie­hen

Pääkirjoitus: Iranin rohkeat naiset tar­vit­se­vat kaiken tuen

Luitko jo tämän: Ohi­juok­su­tus rikkoi asuk­kai­den ve­si­put­ket, For­tu­mil­ta pe­nä­tään vas­tuu­ta

Ne­los­tien työmaa val­mis­tuu Kellon ja Räi­nän­pe­rän välillä – syksyn aikana val­mis­ta tulee myös monella Oulun ja Kemin vä­li­sel­lä työ­maal­la

Nelostien Kellon ja Räinänperän välinen työmaa valmistuu syyskuussa. Uudet ohituskaistat saadaan käyttöön liikenteelle perjantaina 18. syyskuuta.

Kaikkiaan urakassa on parannettu valtatietä moottoritieksi Kellon ja Kiiminkijoen matkalla noin kahdeksan kilometrin matkalla. Samalla on parannettu Haukiptaan Asemakylän eritasoliittymän ja Iin Räinänperän väliltä noin kahdeksan kilometrin matkalta tietä ohituskaistatieksi.

Koko rakennusurakka käynnistyi lähes kaksi vuotta sitten syksyllä 2018. Moottoritieosuus avattiin käyttöön marraskuussa 2019 talven ajaksi.

Kellon ja Räinänperän välillä on uudistettu 18 kilometriä riista-aitaa, rakennettu 16 kilometriä kaiteita sekä uusittu tai levennetty 10 siltaa.

Tieurakan viimeistelytöitä tehdään vielä syyskuun aikana, minkä vuoksi kaistoja suljetaan ajoittain. Kuitenkin viimeistelytöidenkin on tarkoitus valmistua syyskuun loppuun mennessä.

Kellon ja Räinänperän välillä on kuitenkin käynnissä vielä yksi työmaa, sillä osuudelle sijoittuva erillisurakkana toteutettava Kiiminkijoen sillan leventäminen jatkuu. Silta on tarkoitus saada valmiiksi ja liikenne levennetylle sillalle marraskuussa.

Kellon ja Räinänperän välinen parantamisurakka on osa Valtatie 4 Oulu-Kemi -hanketta. Väyläviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä kertoo, että syksyn aikana valmistuvat myös ohituskaistat Kuivaniemen ja Simon välillä. Valmista tulee myös Simon kohdalla Viantienjoen ja Maksniemen välin parantamisurakassa.

– Valmistuvan urakan myötä liikenteen sujuvuus ja liikenneturvallisuus paranee Oulun ja Iin välillä, Päkkilä toteaa.