Joukkoliikenne: Pro­fes­so­ri: Työ­eh­to­so­pi­mus­ta ei tar­vit­se so­vel­taa, jos kul­jet­ta­jat ovat yrit­tä­jän ase­mas­sa

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Luonto: Kii­min­gis­tä löytyi täysin tun­te­ma­ton sie­ni­la­ji

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Nel­jäs­sä kuu­kau­des­sa ei enää tehdä ih­mei­tä, siksi kes­kus­tan edessä voi siintää veret sei­saut­ta­va vaa­li­tap­pio

Keskustan kannatus on vajonnut niin alas, että nousu entisenlaisen mahtipuolueen asemaan näyttää jo menetetyltä mahdollisuudelta. Puolue on tehnyt strategisia valintoja ja taktisia tempauksia, joilla se on rajannut ulos mahdollista kannattajakuntaa.

Mielipidemittaus ei ole vaalitulos, mutta edellisissäkin voidaan tehdä kiinnostavaa historiaa. Torstaiaamuna tällainen hetki koettiin, kun Yleisradion Taloustutkimuksella teettämä mielipidetutkimus näytti keskustalle mittaushistorian huonoimman suosiolukeman, 9,0 prosenttia.

Kuukaudessa miinusta tuli lähes kaksi prosenttiyksikköä. Se ei mahdu virhemarginaaliin, eivätkä puolueen keskeiset hahmot pyrkineet rojahdusta edes kiistämään.

"Sysimustaksi" luonnehti lukemaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kalli. Puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko yritti kuitenkin nostattaa myös taistelutahtoa julistamalla, että "keskustaa lyödään joka puolelta".

Kiinnostavaa Saarikon kommenteissa oli, että hän ei nähnyt puolueen tai itsensä tehneen mitään virheitä vaan vain puolustaneen arvojaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.