Urheilu: Raa­tis­sa kuuma ilta: AC Oulu hävisi, Ra­fin­hal­le ulosajo

tähtijuttu: Olimme pai­kal­la kun ou­lu­lai­sel­la Basso Clu­bil­la päättyi viiden kuu­kau­den mit­tai­nen tans­si­kiel­to – "Kyl­läs­tyim­me pe­ru­sas­kel­luk­seen, joten pää­tim­me ke­hit­tää oman tyy­lim­me tans­sia"

Nel­jäl­lä OYSissa osas­to­hoi­dos­sa ole­val­la po­ti­laal­la todettu ko­ro­na­tar­tun­ta, tar­tun­nat to­den­nä­köi­ses­ti läh­töi­sin osas­tol­le al­tis­tu­nee­na saa­pu­nees­ta po­ti­laas­ta

Tartunnat on todettu osastolla 5.
Tartunnat on todettu osastolla 5.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on todettu koronatartunta neljällä osastohoidossa olevalla potilaalla.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin lähettämän tiedotteen mukaan tartunnat on todettu osastolla 5.

Kaikille potilaille on tehty koronatesti sairaalaan saapuessa. Testit on todettu negatiivisiksi.

Tiedotteen mukaan tartunta on todennäköisesti lähtöisin osastolle altistuneena saapuneesta potilaasta, joka on alkanut oireilla sairaalassa ollessaan.

Sairaalassa on ryhdytty välittömästi toimenpiteisiin tartuntojen leviämisen estämiseksi. Koronapotilaat on siirretty koronaosastolle, eikä osastolle 5 oteta toistaiseksi uusia potilaita.

Kaikille osaston potilaille ja henkilökunnalle tehdään koronatestit. Tilojen siivousta, hygieniaohjeistusta ja suojavarusteiden käyttöä on tehostettu.

Myöhemmin iltapäivällä Oulun kaupunki tiedotti, että kaupunginsairaalassa on tänään tullut tietoon kolme koronatartuntaa päivystysosastoilla B3 ja G3.

Tartunnat liittyvät OYSin tänään ilmoittamiin tartuntoihin osastolla 5.

Lue lisää kaupunginsairaalan tartunnoista täältä.

Päivitetty kello 16.55: Lisätty tieto kaupunginsairaalan tartunnoista.