Pääkirjoitus: Me­taa­nia ei saa päästää il­ma­ke­hään – iki­rou­dan su­la­mi­nen on koh­ta­lo­kas­ta

Sanna Marin: Pää­mi­nis­te­ri vas­tai­li toi­mit­ta­jien ky­sy­myk­siin juh­li­mi­ses­taan

Nal­li­ka­rin ui­ma­ran­nan en­te­ro­kok­ki­bak­tee­rien määrät las­ke­neet mur­to-osaan aiem­mas­ta – ui­ma­kiel­to voi­mas­sa vielä

Enterokokkibakteerien määrä oli laskenut merkittävästi Nallikarin uimarannalta perjantaina 1. heinäkuuta otetuissa näytteissä. Uimarannalta otettiin perjantaina näytteet sekä pohjois- että eteläpäädystä.

Perjantain näytteissä enterokokkien määrä oli pohjoispäädyn näytteessä 5 pmy/100 ml ja eteläpäädyn näytteessä 8 pmy/100 ml. Enterokokkien määrän tulee merivedessä olla alle 200 pmy/100 ml. Pmy tarkoittaa pesäkkeen muodostavaa yksikköä.

E. coli-bakteerien määrä perjantaina oli sekä rannan pohjois- että eteläpäädyn näytteessä noin 10 pmy/100 ml. Niiden määrän tulee olla alle 500 pmy/100 ml.

Rannan uimakielto on edelleen voimassa, kunnes kahtena peräkkäisenä päivänä saadut näytteet ovat olleet hyviä, Oulun kaupunki muistuttaa tiedotteessaan. Uimakielto tuli voimaan 27. kesäkuuta ja on jatkunut nyt lähes viikon ajan.

Lauantaina 2. heinäkuuta otettujen näytteiden tuloksista tiedotetaan maanantaina. Jos lauantain näytteiden tulokset ovat hyviä, Nallikarin uimakielto voidaan purkaa.