Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Venäjän ag­gres­sio Uk­rai­nas­sa on jo käyn­nis­sä – Putin ta­voit­te­lee so­ta­saa­lii­ta monella rin­ta­mal­la, Itä-Uk­rai­nan va­le­val­tiois­ta Val­ko-Ve­nä­jän asemaan

Putin on ladannut niin kovat panokset Ukraina-nimisen taistelukentän laitamille, että pakittaminen ilman palkintoa olisi hänelle raskas tappio – ellei mahdotonta.

Venäjän suunnasta ei ole jäänyt epäilystä: kaikki valmistelut viittaavat entistä laajempiin sotatoimiin Ukrainassa ja hyökkäykseen jopa useasta eri ilmansuunnasta yhtä aikaa.

Venäjän yli 100 000 sotilaan joukkojen keskittäminen rajoille ei uhkaa Ukrainaa enää ainoastaan maan itäisessä kulmassa, jonka sotatantereeseen Ukrainan asevoimia on sidottu vuosia.

Venäjän joukkoja on myös sen Ukrainalta valtaamalla Krimin niemimaalla Ukrainan eteläpuolella, Moldovasta irtautuneessa Transnistrian kvasivaltiossa Ukrainan länsipuolella sekä Valko-Venäjällä aivan Ukrainan pohjoisrajan takana.

Kaiken lisäksi Valko-Venäjällä on aloitettu yhteiset sotaharjoitukset Venäjän kanssa juuri, kun hermopeli on kärjistynyt äärimmilleen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.