Varjakansaari: Oulun kau­pun­ki luopuu Var­ja­kan kaa­vas­ta, koska to­teut­ta­jia ei löy­ty­nyt

Näpistely: Oulun poliisi on ko­ven­ta­nut ot­tei­taan sar­ja­nä­pis­te­li­jöi­hin

Pääkirjoitus: Dik­ta­tuu­re­ja nöy­ris­te­le­vä KOK ku­mar­te­lee Pu­ti­nia, Suomen komitea le­vit­te­lee käsiään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Neu­vot­te­lut elä­ke­put­ken hei­ken­tä­mi­ses­tä ovat lop­pu­suo­ral­la – hurjat työt­tö­myys­lu­vut ja kireä tun­nel­ma jar­rut­ta­vat esi­tyk­sen tekoa

Hallitus odottaa työmarkkinajärjestöiltä esitystä yli 55-vuotiaiden työllisyysasteen nostamisesta ensi viikon alussa. Järjestöt vääntävät ratkaisua eläkeputken kohtalosta kireissä tunnelmissa, kirjoittaa talouden ja politiikan toimittaja Kirsi Turkki. Palkansaajajärjestöjen johto on myös saanut jäseniltä poikkeuksellisen paljon suoraa kriittistä palautetta suunnitelmista heikentää putkea.

Akavan Sture Fjäderin (vas.), STTK:n Antti Palolan ja EK:n Jyri Häkämiehen johtamat työmarkkinajärjestöt toteuttavat hallituksen toimeksiantoa.
Akavan Sture Fjäderin (vas.), STTK:n Antti Palolan ja EK:n Jyri Häkämiehen johtamat työmarkkinajärjestöt toteuttavat hallituksen toimeksiantoa.
Kuva: Pekka Lassila
Näkökulma

Työmarkkinajärjestöjen edustajista kootun putkityöryhmän työ on kääntynyt loppusuoralle. Hallituksen antama aikaikkuna umpeutuu ensi maanantaina, marraskuun viimeisenä päivänä. Jos tulosta ei synny, hallitus linjaa tarvittavat toimet.

Hallituksen budjettiriihessä antama toimeksianto järjestöille on yli 55-vuotiaiden työllisyysasteen nostaminen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.