koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Investoinnit: Nokia ra­ken­taa uudet toi­mi­ti­lat Ouluun

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Liik­ku­mis­ra­joi­tuk­set eivät ole lä­pi­huu­to­jut­tu edus­kun­nan myl­lys­sä – kan­san­edus­ta­jien ensi viikon pää­siäis­va­paa voidaan perua

Liikkumisrajoituksia ei voi säätää, elleivät ne ole aivan välttämättömiä. Välttämättömyyden syynää perustuslakivaliokunta. Eduskunnassa liikkumisrajoituksien käsittelyyn menee noin viikko, jos lakiesitys on huolellisesti perusteltu. Ensi viikolla eduskunnassa on perinteinen pääsiäisvapaaviikko, jos puhemiesneuvosto ei muuta esitä, kirjoittaa talouden ja politiikan toimittaja Kirsi Turkki.

Pääsiäisviikolla eduskunnassa on perinteisesti istuntotauko, mutta puhemiesneuvosto voi myös määrätä istuntopäiviä ensi viikolle.
Pääsiäisviikolla eduskunnassa on perinteisesti istuntotauko, mutta puhemiesneuvosto voi myös määrätä istuntopäiviä ensi viikolle.
Kuva: Mauri Ratilainen

Hallitus jatkaa liikkumisrajoitusten ja maskipakon käsittelyä tiistai-iltana kello 18. Ennen neuvotteluja hallitus informoi kaikkien eduskuntapuolueiden edustajia suunnitelluista rajoituksista. Liikkumisrajoituksia on suunniteltu pääkaupunkiseudulle ja Turun alueelle, joissa koronatilanne on pahin.

Hallituksen maanantain pitkissä neuvotteluissa sopua liikkumisrajoituksista tai maskipakosta ei syntynyt. Sen sijaan ravintoloille päädyttiin esittämään sulun jatkamista kolmella viikolla 18. huhtikuuta asti.