Punkkilive: Oulusta ropisee reip­paas­ti punk­ki­ha­vain­to­ja vä­ki­lu­kuun nähden

Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Mielipiteet: Tuu­li­voi­ma tappaa lin­tu­ja, mutta voi­ma­loi­den maa­la­mi­nen vä­hen­täi­si lin­tu­kuo­le­mien määrää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Liik­ku­mis­ra­joi­tuk­set eivät ole lä­pi­huu­to­jut­tu edus­kun­nan myl­lys­sä – kan­san­edus­ta­jien ensi viikon pää­siäis­va­paa voidaan perua

Liikkumisrajoituksia ei voi säätää, elleivät ne ole aivan välttämättömiä. Välttämättömyyden syynää perustuslakivaliokunta. Eduskunnassa liikkumisrajoituksien käsittelyyn menee noin viikko, jos lakiesitys on huolellisesti perusteltu. Ensi viikolla eduskunnassa on perinteinen pääsiäisvapaaviikko, jos puhemiesneuvosto ei muuta esitä, kirjoittaa talouden ja politiikan toimittaja Kirsi Turkki.

Pääsiäisviikolla eduskunnassa on perinteisesti istuntotauko, mutta puhemiesneuvosto voi myös määrätä istuntopäiviä ensi viikolle.
Pääsiäisviikolla eduskunnassa on perinteisesti istuntotauko, mutta puhemiesneuvosto voi myös määrätä istuntopäiviä ensi viikolle.
Kuva: Mauri Ratilainen

Hallitus jatkaa liikkumisrajoitusten ja maskipakon käsittelyä tiistai-iltana kello 18. Ennen neuvotteluja hallitus informoi kaikkien eduskuntapuolueiden edustajia suunnitelluista rajoituksista. Liikkumisrajoituksia on suunniteltu pääkaupunkiseudulle ja Turun alueelle, joissa koronatilanne on pahin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.